Secretaresse van het Jaar 2019 bekend

Secretaresse van het Jaar 2019 bekend

Renate Smidt nieuwe ambassadeur voor het secretaressevak

De winnares van de verkiezing ‘Secretaresse van het Jaar 2019’ is bekend. Renate Smidt uit Den Burg, directiesecretaresse bij SnelStart Software B.V. is op 16 april gekozen tot de nieuwe ambassadeur voor het secretaressevak.
 

Secretaresse van het Jaar 2019
Na drie spannende voorrondes streden de finalisten tijdens de feestelijke finale van de door Schoevers georganiseerde 34e editie van de verkiezing om de titel Secretaresse van het Jaar 2019. Juryvoorzitter Dianne van de Rijt licht de keuze van de jury toe: "Renate heeft in een goede, inhoudelijke presentatie een duidelijke kijk op het vak van managementondersteuner in de toekomst neergezet, en het is haar streven mensen met elkaar te verbinden door de inzet van digitale middelen." In haar presentatie stelde Renate dat zij het imago van het vak wil afstoffen en haar ambassadeursrol te willen vervullen door managementondersteuners mee te nemen in de digitale ontwikkelingen onder het motto: "let's connect!"
 

Ambassadeur van het vak
Er staat Renate als ambassadeur van het secretaressevak een uitdagend jaar te wachten. Als Secretaresse van het Jaar gaat ze presentaties over het vak houden voor collega’s, bedrijven en overheden. Ook het geven van radio- en tv-interviews maakt deel uit van de activiteiten. En wellicht is er ook dit jaar weer een uitnodiging voor de uitblinkerslunch van het Koninklijk Huis.

Verbinden
Dit jaar was het thema van de verkiezing ‘Verbinden: de kern van succes’. Steeds meer processen in organisaties gaan tegenwoordig digitaal. Dat geldt ook voor de onderlinge contacten. Tussen managers en werknemers, tussen de organisatie en haar klanten en in de relatie manager/ondersteuner. We werken niet meer op dezelfde locatie, communiceren per e-mail of app en weten vaak amper nog van elkaar waar we mee bezig zijn. Hoewel digitaal werken een stuk efficiënter is, neemt de behoefte aan menselijke interactie ook meer toe. Kortom: er ontbreekt een menselijke verbindende factor, die altijd op de hoogte is van wat er in de organisatie speelt en die in staat is contacten soepel te laten verlopen. Hier ligt niet alleen de grootste kracht voor de managementondersteuner van de toekomst, maar ook de grootste uitdaging.

NVD-lidmaatschap
Uit handen van de voorzitter ontving deze nieuwbakken ambassadeur een gratis jaarlidmaatschap.
 

Annelies met Renate-secretaresse van het jaar 2019