NVD bezoek aan Europees Parlement en Antwerpen (29/30 juni 2017)

Jacky Gersie neemt je mee naar Brussel en Antwerpen. Lees haar ervaring met de NVD. 

De reden dat ik in 2015 lid ben geworden van de Nederlandse Vereniging van Directie- en Managementondersteuners (NVD) is dat ik het fantastisch vind om te blijven leren. Daar krijg ik altijd enorm veel energie van. Zo ook 29 en 30 juni toen we met ruim 70 NVD-collega’s een bezoek brachten aan het Europees Parlement in Brussel. 

Ontvangst door Annie Schreijer-Pierik

Daar werden wij hartelijk ontvangen door Euro parlementariër Annie Schreijer-Pierik. Zij en haar team gaven ons een inkijkje in het reilen en zeilen van het Europees Parlement en ik moet zeggen, ik was onder de indruk. 751 parlementsleden werken keihard om voor 28 lidstaten de belangen te behartigen en dat gaat niet zonder slag of stoot. Een voorbeeld van een recent succes van het Europees Parlement is dat er sinds 15 juni 2017 geen roamingkosten meer in rekening worden gebracht in de EU. Dat hebben we deze dagen zelf al gemerkt want er werd flink getwitterd, gefilmd en gewhatsappt.  
Niet alleen werd er rondgekeken achter de schermen, we hebben ook in de banken van de vergaderzaal van de Europese Raad plaatsgenomen en Annie Schreijer nam ruim de tijd om onze vragen te beantwoorden, een vakvrouw met een enorme dossierkennis die ook een top team achter zich heeft staan. 

Bezoek aan downtown Brussel en Antwerpen

Na het bezoek aan het Europees Parlement bracht de chauffeur ons naar downtown Brussel waar wij onder leiding van twee gidsen een stadswandeling hebben gemaakt. Dag 1 sloten we af in Sint Niklaas waar het gezelschap zich in kleinere groepjes opsplitste voor het diner om uiteindelijk te overnachten in hotel Serwir.
 
De volgende dag stond een bezoek aan het centrum van Antwerpen op het programma. We konden de dag vrij besteden en hier wisten wij wel raad mee. Ik kreeg de indruk dat de dames vast flink hadden geprofiteerd van de uitverkoop die net was gestart. De aah’s en ooh 's-in de bus waren in ieder geval niet van de lucht en trots werden de aankopen aan elkaar getoond. Op de terugreis hebben we nog een laatste stop in Brasschaat gemaakt waar OAD ons een maaltijd heeft aangeboden. Hierna werd de reis voortgezet naar de twee opstapplaatsen Breda en Apeldoorn.   

Netwerken en passie voor de Franse taal

Een andere reden dat ik lid ben geworden is het belang van netwerken en dan met name met vakgenoten. Wat een kennis is hier verenigd. Indrukwekkend. Wil je in deze tijd nog meedoen, dan is het essentieel om je vakkennis op peil te houden, want de ontwikkelingen gaan snel. Voor je het weet loop je achter en dat kan in je nadeel werken.
 
In een vereniging is er natuurlijk ook tijd voor gezelligheid en zo heb ik de afgelopen dagen ook beleefd. De NVD is weliswaar opgesplitst in diverse regio’s, maar je kan als lid deelnemen aan alle activiteiten in elke regio. Deze landelijke uitstap gaf mij in ieder geval ruim gelegenheid tot netwerken en ik heb kennis gemaakt met diverse collega's door het hele land. Dat is niet alleen leuk, maar zeker ook nuttig, want een goed netwerk werkt twee kanten op. Ik vind het leuk om kennis te delen en mensen te helpen en andersom heb je makkelijker toegang tot veel bronnen van informatie. 
 
Dat heb ik ook ervaren, want mijn passie voor de Franse taal is één van de redenen geweest dat ik ook graag naar Brussel wilde. Dankzij deze bijeenkomst heb ik een paar waardevolle contactmomenten gehad en die kunnen misschien wel leiden naar toekomstige vertaalopdrachten. Dat terrein ben ik momenteel aan het verkennen want in september start het tweede jaar van de opleiding Vertaler Frans in Utrecht. Ik kan niet wachten om te beginnen.

Un grand merci!

Speciaal wil ik Tinyta de Rooy bedanken voor de organisatie van deze leuke en leerzame activiteit. Dank ook aan NVD-lid Ina Hulleman die het idee voor deze activiteit bedacht en uiteraard dank ik alle medereizigers voor de gezelligheid met elkaar. Het voelde als een schoolreisje en ik ben geïnspireerd thuisgekomen.
Ik denk dat iedereen het kan bevestigen: dit was een zeer geslaagde NVD-activiteit en voor herhaling vatbaar.
Un grand merci!

Jacky Gersie

Foto's Brussel en Antwerpen

Het album is gemaakt door Fenny Dijkhuizen.
Klik hier voor het fotoalbum.