Verslag Sparkle Now

Verslag Sparkle Now

Het is mistig in Amsterdam als op 20 november 40 leden, begunstigers en gasten zich verzamelen in de lounge van Hotel Jakarta, waar dit keer prachtige voorbeelden van het zogenaamde Yogya zilver in de vitrines liggen. Het Tropenmuseum leent regelmatig prachtige kunst uit aan het hotel. Na het openingswoord door Dana is er het hartelijke welkomstwoord van Nico Evers, general manager, hij vertelt over de geschiedenis van het nog maar 1,5 jaar operationeel zijnde hotel en welke bijzondere locaties nog meer onder de vlag van de Westcord Hotels opereren. Drie medewerkers van Hotel Jakarta, waaronder gastheer Bert Kommerij, die wekelijks op de Facebookpagina van het hotel een column schrijft, verzorgen vervolgens een rondleiding door het hotel: we zien de 400 m2 prachtige binnentuin, aangelegd in samenwerking met de hortus botanicus van Amsterdam, een kamer, een suite met uitzicht op het IJ en de Skybar Malabar op de bovenste verdieping. Het uitzicht bij dag is meer dan prachtig, het IJ met al zijn bedrijvigheid ligt aan je voeten. In een gereserveerd gedeelte van Café Jakarta genieten we van een heerlijk Indonesisch buffet. Praten en eten gaan meer dan prima samen.

Workshop
In vergaderzaal Bandung liggen op de stoelen leuke notitieboekjes met pen en visitekaartje van Sparkle Now en over de stoel hangt een stevige linnentas van het hotel, gevuld met brochures en een heerlijke reep Tony Chocolony. Brigitte Hulscher van Sparkle Now verzorgt de gelijknamige workshop. Aan de hand van de vijfstappenaanpak krijg je inzicht op welke wijze je andere resultaten kunt behalen op een levensgebied waarop jij dat wenst.
1. Kies bewust je belangrijkste doel en het Waarom (eindbeeld in gedachten)
2. Switch naar helpende Stories (zelfbeeld, referentiekader/ overtuigingen)
3. Kies een passende Strategie (belangrijkste eerst – waarden hiërarchie)?
4. Train je Staat van zijn (emotioneel, mentaal, fysiek)
5. Vier je succes – monitor vooruitgang (emotionele bankrekening)
De powerpointpresentatie van de workshop is al de volgende dag naar alle deelnemers gemaild.

Locatie
De locatie heeft grote indruk gemaakt als uniek energieneutraal 4-sterren superior hotel in Amsterdam waar twee werelden samen komen. Naast het duurzaam casco van het hotel worden er vele energiebesparende maatregelen gehanteerd, zoals het opvangen van regenwater voor het besproeien van de binnentuin. Via de 1.700 m2 aan zonnepanelen in de gevel en het dak van het atrium wordt zonne-energie opgevangen en omgezet in elektriciteit voor de verwarming van het douchewater. De koeling en verwarming van het hotel zelf gebeurt middels een warmte- en koudeopslagsysteem.

Bij het afscheid ontvangen twee nieuwe leden hun welkomstcadeautje, wordt Brigitte Hulscher hartelijk bedankt en krijgen Frank en Tyrone zelfs een hartelijke applaus voor de genoten gastvrijheid. 
Nagekomen bericht: wij feliciteren Sissy Klazenga omdat zij is getrokken als winnaar van de verloting door Hotel Jakarta!
 

Sponsoren

Sparkle Now 
Hotel Jakarta