Regiobijeenkomst in Hotel Jakarta Amsterdam

Regiobijeenkomst in Hotel Jakarta Amsterdam

We zijn op woensdag 20 november te gast bij Hotel Jakarta in Amsterdam. Meer informatie over de workshop en het programma volgen binnenkort.

Locatie

Hotel Jakarta Amsterdam, het “groenste” hotel van Nederland.
Een uniek energieneutraal 4-sterren superior hotel in Amsterdam waar twee werelden samen komen. Waar vroeger de lijndienst vertrok naar Jakarta, ligt nu een groene oase in het centrum van Amsterdam.

Hotel Jakarta wordt gekenmerkt door de 400 m2 grote subtropische binnentuin die in samenwerking met de Hortus Amsterdam tot stand is gekomen. Hotel Jakarta Amsterdam is een spectaculair gebouw op de punt van het Java-eiland met transparante glazen gevels en een unieke 30 meter hoge houten hoofddraagstructuur. Balken, kolommen, plafonds en kozijnen worden in naturel hout met FSC of PEFC keurmerk uitgevoerd.

Naast het duurzaam casco van het hotel, worden er vele energiebesparende maatregelen gehanteerd, zoals het opvangen van regenwater voor het besproeien van de binnentuin. Via de 1.700 m2 aan zonnepanelen in de gevel en het dak van het atrium wordt er zonne-energie opgevangen en omgezet in elektriciteit voor de verwarming van het douchewater. De koeling en verwarming van het hotel zelf gebeurt middels een warmte- en koudeopslagsysteem.

Hotel Jakarta Amsterdam biedt 200 luxe kamers met Indonesische invloeden. Ontbijt, lunch of diner in Café Jakarta of drink een cocktail in onze roof top bar Malabar. Laat je in de watten leggen in onze wellness, met zwembad en sauna.