Verslag Regionale TOP-avond - Code Rood

Verslag Regionale TOP-avond - Code Rood

De kickoff van het nieuwe seizoen en van het TOP-traject Code Rood is een feit.

 Op 3 september zijn we te gast bij het monumentale Grand Hotel Amrâth Amsterdam waar leden en begunstigers worden ontvangen op de derde etage met bubbels en oesters. En ook nu mogen we gasten ontvangen, die komen kennismaken met onze mooie vereniging. Het netwerken start meteen: oude banden worden aangehaald en nieuwe gesmeed, aan het begin van de herfst is er genoeg om over te praten.

Na het welkomstwoord van Dana, waarin ze dringend verzoekt om de eigen bijdrage van bijeenkomsten op tijd te voldoen, wordt de groep van ruim 50 personen, opgedeeld en onder leiding van o.a. de kleindochter van architect Piet Kramer krijgen we de Tour Scheepvaarthuis. Het gebouw, waarin sinds 2007 het Grand Hotel is gevestigd, is een bijzonder voorbeeld van de expressionistische Amsterdamse School-bouwstijl. Tot in het kleinste detail, uitgevoerd in de duurste materialen, werd door bekende architecten, beeldhouwers en glas-in-loodkunstenaars uitdrukking gegeven aan de historie van onze zeevaart in een hiermee verwante symboliek. Het Scheepvaarthuis is daarmee een 'gesamtkunstwerk', waarin de Amsterdamse geschiedenis van het rijke scheepvaartverleden als een architecture parlante (beeldverhaal) wordt weergegeven. Heb je de tour gemist: iedere zondag wordt hij gegeven voor belangstellenden. Na de Tour worden we ontvangen in de bar-lounge en de inwendige mens versterkt.

Vervolgens gaat de avond verder. Leroy Maduro van MTNC uit Zwolle stelt zich voor en, aan de hand van persoonlijke verhalen, gaat hij in gesprek over Code Rood. Wat is stress, is stress altijd negatief of kan het ook positief zijn, wat kan stress veroorzaken, kun je stress voorkomen en hoe ga je ermee om. Een mooie opmaat naar de landelijke TOP-dag op 9 november, waarin het onderwerp verder wordt uitgediept.

De bijeenkomst wordt afgesloten met een hartelijk woord van dank aan de gastvrouwen van het Amrath Hotel en ook nu wordt de snoeppot overhandigd voor de goede zorgen. Na het afscheid vertrekt iedereen huiswaarts, waarna sommige deelnemers nog een lange reis voor de boeg hebben: twee leden zijn helemaal uit Limburg gekomen!