Verslag: Ben jij klaar voor je toekomst?

Op 10 juli ontmoeten circa 40 leden, gasten en begunstigers elkaar in het Peperhuis, entree van het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen, voor onze regiobijeenkomst. 

Na het welkomstwoord door Dana vertrekken we voor een korte wandeling over het terrein van het buitenmuseum en toont Marcel Grim, salesmanager van onze begunstiger, de diverse mogelijkheden van het museum voor het organiseren van grote en kleinere evenementen in bv Café Hindeloopen en bij de bakkerij en de slager. Het is heel bijzonder om als enigen over het terrein te lopen en het terrein voor “onszelf” te hebben. We missen daardoor wel de acteurs, die overdag het museum extra kleur geven als ze in de rol kruipen van bewoner uit begin 20e eeuw.
Na de rondleiding worden we ontvangen in de voor ons gereserveerde zaal van Restaurant het Amsterdamse Huis, waar de kok en zijn brigade een heerlijk buffet hebben bereid. Netwerken, in de vorm van kennis maken met de gasten, nieuwe leden en (nieuwe) begunstigers en met bekende gezichten, gaat in een ontspannen sfeer. En hoe bijzonder, dat leden uit meerdere andere regio's de reis naar Enkhuizen hebben ondernomen!
Het adres van Secretarial Services is “Katschip”, maar misschien zou “Kofschip” een betere benaming zijn? Heleen Valkema zet ons aan het denken over de toekomst van het vak: er verandert veel in de rol van assistants en hoe kun en moet je daarin meegaan. Ook worden we aan het werk gezet door het maken van een dictee en een lijst van 35 vragen. In allebei wordt ons geheugen opgefrist over het vervoegen van werkwoorden (t kofschip), voltooid deelwoorden bijvoeglijk gebruikt en over het waarom en wanneer aan elkaar schrijven van woorden. Voorbeelden?
Wij hebben dit bestand geüpdatethavo; A4’tje en enkele taxichauffeurs reden te hard, maar de meestehielden zich gelukkig aan de snelheidslimiet. Het verschil tussen rode wijnglazen en rodewijnglazen en als toppers misschien wel de versgepluktebospaddenstoelensoep en de ge-e-mailde bestanden. Leren en opfrissen blijven leuk!
Bij de afsluiting hebben zowel het Zuiderzeemuseum als Secretarial Services een leuke verloting, worden twee nieuwe leden getrakteerd op het welkomstcadeau en ontvangen alle deelnemers een gevulde goodiebag. Er wordt afscheid van elkaar genomen met “fijne zomer” en “tot in september”!
PS de foto's zijn helaas van iets mindere kwaliteit, maar geven wel een goed beeld van de bijeenkomst.

Sponsoren

Een hartelijk woord van dank aan de sponsoren van de bijeenkomst Secretarial Services en Zuiderzeemuseum.