Locatiebezoek VUmc met lezing over dementie

Locatiebezoek VUmc met lezing over dementie

Op dinsdag 5 maart brengen wij een bezoek aan het Amsterdam UMC, locatie VUmc, waar prof.dr.  Philip Scheltens een lezing geeft over onderzoek naar dementie en de rol die het Alzheimercentrum hierin speelt. Je bent van harte uitgenodigd.

Programma

Vanaf 17.30 uur ontvangst, hapje en drankje
18.00 uur welkomstwoord regiobestuurder
18.05 uur diner in De Brasserie van de polikliniek
19.15 uur lezing Philip Scheltens, neuroloog & directeur Alzheimercentrum
20.15 uur netwerkborrel
21.30 uur einde bijeenkomst

Lezing

Prof. Dr. Philip Scheltens (1957) is neuroloog en tevens directeur van het Alzheimercentrum Amsterdam dat hij oprichtte in 2000. In 2011 werd hij ook wetenschappelijk directeur van het Parelsnoer Instituut en benoemd tot lid van de Koninklijke Nederlandse Academie van Wetenschappen. In 2015 verscheen zijn boek ‘Het Alzheimermysterie’. Tijdens de lezing op 5 maart 2019 zal hij ingaan op de huidige stand van zaken over onderzoek naar dementie, met name de ziekte van Alzheimer, en ook op de diagnostiek en behandeling, nu en in de toekomst.

Locatie

Het Alzheimercentrum Amsterdam is gevestigd in de Polikliniek van de locatie VUmc van het Amsterdam UMC, gevestigd aan De Boelelaan 1118 te Amsterdam. Het Alzheimercentrum Amsterdam is goed bereikbaar per OV en per auto (parkeren is lastig en duur). Hier vind je de de routebeschrijving en informatie over openbaar vervoer.

footerlogoo

Inschrijving

Ben je NVD-lid? Dan kun je je aanmelden via de 'schrijf je in' button boven aan deze pagina. Houd je gebruikersgegevens bij de hand en kies één van de opties. Aanmelden kan tot 26 februari.
​Kom kennismaken met de NVD, misschien is een lidmaatschap iets voor jou!
Directie- en managementondersteuners die lid willen worden van onze vereniging, zijn van harte welkom en kunnen zich als gast aanmelden via de 'schrijf je in' button boven aan deze pagina. Kies vervolgens voor 'registreren' en 'gast’. Als gast mag je maximaal twee bijeenkomsten bijwonen; daarna verwachten en hopen wij dat je lid wordt van onze vereniging. Besluit je tijdens een kennismakingsbijeenkomst lid te worden en teken je ter plaatse het inschrijfformulier, dan ontvang je de eigen bijdrage van deze avond retour!
De eigen bijdrage bedraagt € 20,00 voor leden/begunstigers en € 25,00 voor gasten. Betaling uitsluitend per bank op rekening NL40ABNA04516465 84 t.n.v. NVD regio Noord-Holland o.v.v. datum bijeenkomst en je eigen naam. Bij afmelding na 26 februari en bij no-show zijn we genoodzaakt de eigen bijdrage in rekening te brengen. Dit geldt ook voor gasten.

Contactpersonen

Contactpersonen voor deze bijeenkomst zijn Lieke Glaudemans (M: 06 34 85 43 02) en Miranda Hogendoorn (M 06 41 04 27 88),

Sponsor

Brasserie van Vermaat:
De Brasserie van Vermaat, gelegen op de begane grond van de polikliniek van het Amsterdam UMC locatie VUmc, is een rustpunt voor zowel gasten, patiënten alsmede personeel. Vrij uniek voor een brasserie in een ziekenhuis is, dat er aan tafel geserveerd wordt en je dus niet het gevoel hebt je in een ziekenhuis te begeven. Alle gerechten worden zelf gemaakt in de keuken en er wordt uitsluitend gebruik gemaakt van verse producten. De medewerkers van Vermaat staan klaar op werkdagen tussen 07.30 en 17.00 en serveren graag uw ontbijt, de lunch of gewoon een lekker kopje koffie en proef vooral de huisgemaakte taarten.