Verslag Niet je tijd, maar je aandacht managen

Op 22 januari is Nederland wit, maar op 23 januari is de sneeuw grotendeels gesmolten en kunnen de 35 deelnemers probleemloos naar Heemskerk reizen. Lopend van de parkeerplaats over de ophaalbrug naar de locatie is het alsof je een sprookje binnenwandelt: Chateau Marquette is prachtig aangelicht. Binnen is het warm en wordt iedereen met een glaasje bubbels verwelkomd bij de nieuwjaarsbijeenkomst van de regio Noord-Holland/Flevoland.
Na het welkomstwoord volgt een korte presentatie van het Chateau en worden we rondgeleid door de prachtig aangeklede zalen: er is mooi en liefdevol restauratiewerk verzet door de nieuwe en terecht trotse eigenaren. De keuken presenteert een keur aan verfijnde en heerlijke gerechten, een meer dan mooi visitekaartje!
Na het verrukkelijke diner worden we ontvangen in een van de grotere zalen van Chateau Marquette. Karel Bijsterbosch van Welgeorganiseerd vertelt, leert en herinnert ons aan de manieren, waarop we onze tijd goed of beter kunnen benutten in ons dagelijks leven. Niet achter de feiten aanlopen, geen dingen vergeten, geen spullen kwijt zijn, maar onze zaken op orde hebben. We werken hard om onze doelen te bereiken, maar we willen ook de balans tussen werk en privé in evenwicht houden. Hij prikkelt de geest met vragen als: Wil je grip hebben op je tijd en je taken? Wil je overzicht en controle over je werkzaamheden hebben?  En wil je weten hoe je omgaat met factoren die je belemmeren om productief te zijn? In de workshop laat hij zien hoe je efficiënt en productief met je kostbare tijd, je middelen en je energie omgaat. In haar afscheidwoord heet Dana ons nieuw lid Ingrid Geul welkom, ontvangt Karel Bijsterbosch de enige echte NVD-paraplu en wordt Jan-Willem Niehuys hartelijk bedankt voor het presenteren van Chateau Marquette.

Sponsoren

Een woord van dank naar de sponsoren van de bijeenkomst:
Chateau Marquette
Welgeorganiseerd