Enjoy Art

Enjoy Art

Genoten hebben wij van een Kunstzinnige avond, Schitterende locatie,
Tailor-made museumbezoek, Culinaire kunstwerkjes, Warme ontvangst,
Mooie prijzen, en last but not least, een Geweldig gezelschap. En voor diegenen die als laatste het terrein verlieten, een spannend vertrek vanaf de parkeerplaats over de stoep, slagboom omzeilend. Het voelde als een kunstroof met onze Nachtwacht in de auto. :-)

Wij zijn vanavond te gast bij het Bonnefantenmuseum in Maastricht, waar de laatste NVD bijeenkomst van 2019 voor de regio Limburg plaatsvindt. Voor een aantal gasten is dit bezoek de eerste kennismaking met het museum, hoewel iedereen de markante koepeltoren, naar ontwerp van de Italiaanse architect Aldo Rossi kent. Deze toren schittert dan ook al bijna een halve eeuw aan de skyline van het Maastrichtse stadsdeel Céramique. Onze bijeenkomst draagt de mooie titel “Enjoy Art” en hieronder lees je hoe we dat met volle teugen hebben gedaan.
 
Gin-tonic
Aan het einde van het centrale trappenhuis, de zogenaamde Treppenstrasse, worden we gastvrij ontvangen met een (alcoholvrije) Gin-tonic en lekkere hapjes. Nadat Ninotchka iedereen welkom heeft geheten, stelt nieuw lid Leonne Huveners zich kort aan ons voor. Vervolgens gaan we in vier groepen op pad door het museum voor een tailor-made museumbezoek. De gidsen die ons bij de diverse kunstwerken opwachten vertellen het verhaal achter het kunstwerk en dat maakt deze rondleiding echt uniek. Bovendien worden we onderweg verwend met heerlijke amuses.
 
Quiz 
Gastvrouw Sandra Holtjer (zakelijk directeur Bonnenfantenmuseum) test na afloop van de rondleiding onze kennis van het museum en enkele gasten slepen een leuke prijs in de wacht. Aansluitend worden we door de vriendelijke medewerkers van Ria Joosten Catering & Events gefêteerd op eetbare kunstwerkjes. Bij een hapje en een drankje is het goed netwerken en er worden nieuwe contacten gelegd.
 
Nog meer attenties 
Dan is het alweer tijd om deze mooie avond af te sluiten en wel met nog meer attenties. Er is een tombola en iedereen die het afgelopen jaar een nieuw lid heeft aangedragen, dingt mee in een loterij met mooie prijzen. Daarna worden de leden van het regioteam in het zonnetje gezet en bedankt voor hun inzet voor de vereniging. We sluiten af met koffie/thee en dan zit het jaar 2019 er alweer op, althans wat de NVD bijeenkomsten in de regio Limburg betreft.
 
We wensen iedereen hele fijne feestdagen en zien jullie graag weer in 2020 !
 

Locatie

In het Bonnefantenmuseum, dat schittert aan de skyline van het Maastrichtse stadsdeel Céramique, is zowel oude, moderne als hedendaagse kunst te zien. De Italiaanse architect Aldo Rossi is verantwoordelijk voor het huidige ontwerp van het museum dat in 1995 open ging voor publiek. Markant is de met zink beklede koepeltoren van het museum, de cupola, en het centrale trappenhuis de zogenaamde Treppenstraße, die naar de tentoonstellingszalen leidt. Het Bonnefantenmuseum profileert zich nadrukkelijk op drie fronten:
1. Als een kunst- en kunstenaarsmuseum dat zich in het internationale museumlandschap onderscheidt door zijn oriëntatie op de ‘verborgen canon’. Invloedrijke kunstenaars die juist niet op de mainstream podia te vinden zijn passen bij de eigenwijze accenten in de tentoonstellingsprogrammering. 
2. Als een academisch museum, door de focus op talentontwikkeling, onderzoek en educatie. Dat betreft enerzijds de artistieke productie als resultaat van de creatieve onderzoekende kunstenaars, anderzijds de professionele wereld van tentoonstellingsmakers, collega-musea, wetenschap en kunstonderwijs, waarmee het museum in de praktijk de samenwerking zoekt in het kader van onderzoek, experiment en talentontwikkeling.
3. Als thuishaven voor een breed en divers publiek. Het museum is niet alleen een bewaarplaats, maar ook een plek om verbindingen tussen de wereld van de kunst en de verschillende communities waarvoor die kunst een rol als betekenisgever kan spelen, met elkaar te verbinden. 

Sponsors

www.bonnefanten.nl
www.riajoosten.nl