Enjoy Art

Enjoy Art

Bedrijfsbezoek:
Het Bonnefantenmuseum verzamelt, onderzoekt en presenteert markante kunstgeschiedenissen en brengt verbindingen tot stand tussen kunstpraktijken en de gemeenschap.

Programma

Het programma voor deze avond ziet er als volgt uit:
17.30 - Ontvangst
18.00 - Welkom door regiobestuurder en vertegenwoordiger(s) locatie, gevolgd door rondleiding
19.00 - Diner
20.00 - Workshop
21.30 - Afsluiting met koffie, thee en zoetigheden, tevens gelegenheid tot netwerken
22.00 - Einde programma

Locatie

In het Bonnefantenmuseum, dat schittert aan de skyline van het Maastrichtse stadsdeel Céramique, is zowel oude, moderne als hedendaagse kunst te zien. De Italiaanse architect Aldo Rossi is verantwoordelijk voor het huidige ontwerp van het museum dat in 1995 open ging voor publiek. Markant is de met zink beklede koepeltoren van het museum, de cupola, en het centrale trappenhuis de zogenaamde Treppenstraße, die naar de tentoonstellingszalen leidt. Het Bonnefantenmuseum profileert zich nadrukkelijk op drie fronten:
1. Als een kunst- en kunstenaarsmuseum dat zich in het internationale museumlandschap onderscheidt door zijn oriëntatie op de ‘verborgen canon’. Invloedrijke kunstenaars die juist niet op de mainstream podia te vinden zijn passen bij de eigenwijze accenten in de tentoonstellingsprogrammering. 
2. Als een academisch museum, door de focus op talentontwikkeling, onderzoek en educatie. Dat betreft enerzijds de artistieke productie als resultaat van de creatieve onderzoekende kunstenaars, anderzijds de professionele wereld van tentoonstellingsmakers, collega-musea, wetenschap en kunstonderwijs, waarmee het museum in de praktijk de samenwerking zoekt in het kader van onderzoek, experiment en talentontwikkeling.
3. Als thuishaven voor een breed en divers publiek. Het museum is niet alleen een bewaarplaats, maar ook een plek om verbindingen tussen de wereld van de kunst en de verschillende communities waarvoor die kunst een rol als betekenisgever kan spelen, met elkaar te verbinden. 

Kosten en inschrijving

Ben je NVD-lid of begunstiger? Dan kun je je aanmelden via de 'schrijf je in' button boven aan deze pagina. Houd je gebruikersgegevens bij de hand en kies één van de opties. Aanmelden kan tot 19 november 2019.

​Kom kennismaken met de NVD, misschien is een lidmaatschap iets voor jou!
Directie- en managementondersteuners die lid willen worden van onze vereniging, zijn van harte welkom en kunnen zich als gast aanmelden via de 'schrijf je in' button boven aan deze pagina. Kies vervolgens voor 'registreren' en 'gast’. Als gast mag je maximaal twee bijeenkomsten bijwonen; daarna verwachten en hopen wij dat je lid wordt van onze vereniging. Besluit je tijdens een kennismakingsbijeenkomst lid te worden en teken je ter plaatse het inschrijfformulier, dan ontvang je de eigen bijdrage van deze avond retour!

De eigen bijdrage bedraagt € 10,-- voor leden/begunstigers en € 17,50 voor gasten. Betaling uitsluitend per bank op rekening IBAN NL32ABNA0451645952 t.n.v. NVD regio Limburg o.v.v. datum bijeenkomst en je eigen naam.

Bij afmelding na 19 november 2019 en bij no-show zijn we genoodzaakt de eigen bijdrage in rekening te brengen. Dit geldt ook voor gasten.

Contactpersonen
De contactpersonen voor deze bijeenkomst zijn Ninotchka Tilburgs telefoonnummer 06-55762444 en Gabriëlle Janssen telefoonnummer 06-42359069.

Sponsors

www.bonnefanten.nl