Proef de muzikale noten!

Proef de muzikale noten!

Ook dit jaar staat onze zomerbijeenkomst in het teken van Netwerken en Fun. Het wordt een speciale avond genieten met beroepsgenoten op Landgoed Kasteel Limbricht. 

Verslag

De eerste helft van 2019 zit er alweer op en we kijken allemaal uit naar de zomervakantie. Onze laatste bijeenkomst voor de vakantie wordt gehouden op de unieke, historische locatie van Landgoed Kasteel Limbricht.  Bij zomerse temperaturen en onder een stralend blauwe hemel komen we samen op het voorplein van het trotse middelpunt van het landgoed, de eeuwenoude hoofdburcht. 
 
Penningmeester
Ninotchka heet iedereen welkom, een speciaal welkom voor onze gasten en de nieuwe leden Chérie Crins en Claudia Timmers, die zich kort voorstellen. Vandaag nemen we afscheid van regioteamlid en penningmeester Eveline Vinken. Eveline heeft zich jarenlang voor onze vereniging ingezet. Met haar positieve instelling en opgewekte aard was ze een zeer gewaardeerd lid van het team. Gabriëlle Janssen zal vanaf heden de taak van penningmeester op zich nemen.
 
Lugubere historie 
Het kasteel kent een lange geschiedenis, de eerste bouw begon al voor 1100. De huidige hoofdburcht werd in 1630 gebouwd. Bij een kasteel horen soms lugubere verhalen, zo ook in Limbricht. Hier werd Entgen Luyten gemarteld, tijdens een van de laatste heksenprocessen in Europa. Later stierf Entgen in de kelders van het kasteel onder verdachte omstandigheden. Heden ten dage is de hoofdburcht omgetoverd tot een unieke vergaderlocatie die historie ademt. We nemen een kijkje in de vergaderzalen en horen meer over de vergadermogelijkheden en compleet verzorgde business events die Landgoed Kasteel Limbricht te bieden heeft.
 
Proef de muzikale noten
In de voorburcht van het Landgoed zijn sfeervolle feestzalen gerealiseerd die o.a. gebruikt worden voor bruiloften en bedrijfsfeesten. Daarnaast beschikt het landgoed over een brasserie en een restaurant. In een van de zalen mogen we proeven van het heerlijks dat het Landgoed zoal te bieden heeft. Met volle buikjes gaan we aan de slag in de percussieworkshop verzorgd door de Popschool Parkstad. Het enthousiasme van Robin Zalm en Kristy Hollands werkt aanstekelijk en we trommelen er allemaal heerlijk op los. Het wordt een onvergetelijke avond waarin we leren dat iedereen muziek kan maken.
 
Fijne zomer 
Op de prachtige binnenplaats van Landgoed Kasteel Limbricht nemen we, onder het genot van een drankje, afscheid en wensen elkaar een heerlijke zomervakantie toe.

Locatie

Landgoed Kasteel Limbricht heeft sinds de heropening, in juli 2017, een grondige metamorfose ondergaan. Ondernemer Igor Stel werd de nieuwe exploitant en kondigde stevige verbouwingen en grootse plannen aan. Aan iedere ruimte van het kasteel werd wel het een en ander veranderd, maar sommige, karakteristieke eigenschappen bleven natuurlijk bestaan. Immers, het kasteel behoort tot de Rijksmonumenten van Nederland. De oude hoofdburcht, die stamt uit de 18e eeuw, is gelegen op een omgrachte heuvel in Limbricht. De voorburcht bestaat uit twee horecagelegenheden, Het Proeflokaal en restaurant Het Schapenhuis en verschillende zalen & ruimtes die gebruikt worden voor evenementen, sprookjesachtige bruiloften en workshops. Verder beschikt het landgoed over een bowlingbaan in ridderthema, een escape room, een eigen bakhoes en op de binnenplaats worden eigen groenten & kruiden gekweekt en verbouwd. De eeuwenoude motteburcht is omgetoverd tot pop-up vergaderconcept. Hier zijn 5 unieke vergaderzalen gerealiseerd met een bijpassend thema, waar inspirerend vergaderd kan worden. Kortom, Kasteel Limbricht heeft u heel veel moois te bieden. Van complete evenementen op maat en interactieve groepsactiviteiten tot heerlijke, culinaire gangendiners en romantische trouwerijen.
 
 

Sponsors

www.kasteel-limbricht.nl