Een zonnige lach hoor je in je tekst!

Een zonnige lach hoor je in je tekst!

Een geslaagde avond op de prachtige locatie van de Brightlands Chemelot Campus in Sittard/Geleen.
Tijdens de workshop gaan we aan de slag met een schrijftechniek die we niet standaard op school hebben geleerd; we gaan schrijven met een glimlach. Ofwel: positief schrijven. Heel slim en vooral ook leuk om mee aan de slag te gaan. Kortom één brok positiviteit in een innovatieve & uitdagende omgeving!

 

Verslag van de avond

Het hart van de Campus
Brightlands Chemelot Campus is een wereldwijd toonaangevende innovatielocatie in ‘smart materials’ en duurzame productie en vormt de thuisbasis van een levendige en snelgroeiende open community van en voor innovatieve start-ups en bedrijven, vooruitstrevende kennisinstituten, gedurfde ondernemers, briljante onderzoekers, getalenteerde studenten en visionaire investeerders. De NVD Limburg is te gast in het hart van de campus: het Center Court Gebouw.

Veiligste chemielocatie in Europa
We worden welkom geheten door Annemiek Mooij vanuit Brightlands Chemelot Campus en door Robert Claasen, directeur Chemelot. Annemiek geeft ons een kijkje in het soort activiteiten dat op de Campus plaatsvindt, welke bedrijven er zich vestigen en waarom. Robert laat vervolgens aan de hand van een aantal slides zien waarom Chemelot zich de veiligste, duurzaamste en meest concurrerende chemielocatie in Europa mag noemen. De presentaties verlopen vlekkeloos door de techniek in Arthur B die door onze begunstiger Houben Souren gesponsord is. Na deze presentaties genieten we in restaurant Fields van een heerlijk tapas buffet dat wordt verzorgd door de vaste cateraar op Brightlands Chemelot Campus, Hutten Catering en (mede) gesponsord door Brightlands, Chemelot, DSM en Sabic.

Hoor de zonnige lach in jouw teksten
De workshop wordt verzorgd door Paula van Gemen, eigenaar van trainingsbureau Tekstmodel.nl. Paula is ervan overtuigd dat de wereld er een stuk mooier uitziet als iedereen hartelijk en positief met elkaar omgaat. En hier zijn wij het helemaal mee eens. Wij willen natuurlijk weten hoe we onze lezers positief en hartelijk benaderen. Paula adviseert ons dan ook om een tekst en een telefoongesprek te beginnen met een glimlach. Door het stimuleren van de mondspiertjes maak je geluksstofjes aan. Daardoor voel je je fijner en dit gevoel leidt tot het maken van positieve teksten. In de workshop leren we technieken om positief en motiverend te schrijven. We zien voorbeelden van andere organisaties én we gaan zelf aan de slag in de praktijk.
 

IMG_1817

Tips
Wat heb je nodig als je een tekst schrijft:
Lach terwijl je schrijft of een telefoongesprek voert.
Visualiseer bij het schrijven en denk aan een mens.
Ga uit van wat wel kan en benadruk de positieve gevolgen.
Schrijf alsof je praat.
Na vandaag vermijden we woorden als moeten en dienen en zijn we ons ervan bewust wat een positieve en zonnige benadering met de ander doet. Onze kijk op teksten is in positieve zin voorgoed veranderd.
Geluksvogel
Uit de visitekaartjes wordt er een prijswinnaar getrokken. Jolanda in ’t Zandt heeft een mooie prijs heeft gewonnen voor het volgen van drie online cursussen.

Sponsors

www.tekstmodel.nl
www.brightlands.com
www.sabic.com
www.hutten.eu
www.chemelot.nl
www.dsm.com
www.houbensouren.nl

Fotoreportage