Lean werken is slimmer werken, juist op het secretariaat

Lean werken is slimmer werken, juist op het secretariaat

Deze keer organiseren de regio's Gelderland en Utrecht samen een workshop met een thema dat zo vlak voor de drukke maand december helpt: slimmer werken. We zijn te gast bij Sandton Hotel De Roskam in Rheden. Voor de liefhebbers is er vanaf 15.30 uur een boswandeling gepland (mits het weer het toelaat). 

Programma

Het programma voor deze avond ziet er als volgt uit:
17.30 uur   : ontvangst gasten
18.00 uur   : welkomstwoord regiobestuurder
18.05 uur   : presentatie locatie
18.45 uur   : workshop
20.15 uur   : walking dinner
21.45 uur   : einde bijeenkomst

Voor de liefhebbers organiseren wij vanaf 15.30 uur een wandeling (van een uur) met een natuurgids over de Posbank. Bij terugkomst wordt er een glas warme glühwein of chocolademelk geserveerd. Op kou kunnen wij ons allemaal natuurlijk kleden, echter als er veel regen wordt voorspeld, zijn wij genoodzaakt deze activiteit te annuleren. Hierover ontvang je dan op maandag 25 november bericht. 

Workshop

Betrokken medewerkers die streven naar continue kwaliteitsverbetering in de dagelijkse processen. Geen projectmatige structuren maar stap voor stap iedere dag verbeteren. Dat is het geheim achter het Toyota Productie Systeem, LEAN. Hoe Toyota als aanpassingsgerichte en zelf-verbeterende organisatie werkt, wordt uitgelegd middels de verbeter-KATA. Deze actieve workshop waar je zelf stapje voor stapje gaat verbeteren wordt gegeven door Lydia van den Bogaard.

Lydia portretfoto


Lydia is Toyota Lean Academy Manager. Daarvoor is ze is jarenlang actief geweest als directie-assistent en actief lid van de NVD als regiobestuurder en voorzitter. Ze omschrijft zichzelf als: "Ik ben een verstandige, spontane vrouw. Ik ben gedreven en hou van mijn vak. Ik heb een tomeloze energie en ben helemaal in mijn element wanneer ik projectmatige werkzaamheden kan oppakken en verbeteringen kan doorvoeren. Ik ben oprecht en besluitvaardig. Mijn beslissingen zijn gebaseerd op logisch, analytisch en planmatig denken. Ik mag graag snel schakelen en neem graag uitdagingen aan."

Na afloop van de workshop is er gelegenheid voor het stellen van vragen over hetgeen je altijd al hebt willen weten over lean. Wil je zeker weten dat jouw vraag wordt beantwoord, stuur deze dan vooraf op naar Elise Bloem via gelderland@nvdsecretaresse.nl.

Locatie

Sandton Hotel De Roskam is een heerlijk comfortabel viersterren hotel aan de voet van misschien wel het meest indrukwekkende natuurgebied van Nederland: de Posbank. Deze imposante en glooiende natuur strekt zich letterlijk uit tot in de achtertuin van het hotel. De Roskam bestaat al sinds 1688: rondom deze oude stal, waar nu Grand Bistro is gevestigd onder de bezielende leiding van chef-kok Mathijs van Milt, is het hotel opgetrokken met 59 sfeervolle kamers, binnenzwembad, beauty en sauna en uiteraard meerdere meeting rooms.

De 14 vergaderzalen beschikken over daglicht en zijn in iedere gewenste opstelling te zetten. Heb je er al eens aan gedacht jouw meeting te onderbreken met een (buiten)activiteit om vernieuwde energie op te doen, denk aan een wandeling onder begeleiding van een boswachter, of met een step of elektrische scooter de heuvels van de Veluwezoom bedwingen. 

Sandton 2
Sandton 1

Kosten en inschrijven

Ben je NVD-lid? Dan kun je je aanmelden via de 'schrijf je in' button boven aan deze pagina. Houd je gebruikersgegevens bij de hand en kies één van de opties. Let op! Aanmelden kan t/m 20 november.
 
Kom kennismaken met de NVD, misschien is een lidmaatschap iets voor jou!
Directie- en managementondersteuners die lid willen worden van onze vereniging, zijn van harte welkom en kunnen zich als gast aanmelden via de 'schrijf je in' button boven aan deze pagina. Kies vervolgens voor 'registreren' en 'gast’. Als gast mag je maximaal twee bijeenkomsten bijwonen, daarna verwachten en hopen wij dat je lid wordt van onze vereniging. Besluit je tijdens een kennismakingsbijeenkomst lid te worden en teken je ter plaatse het inschrijfformulier? Dan ontvang je de eigen bijdrage van deze avond retour!

De eigen bijdrage bedraagt € 17,50 voor leden/begunstigers en € 22,50 voor gasten. Betaling uitsluitend via de bank op bankrekeningnummer NL29 ABNA 0451645812 t.n.v. NVD Regio Gelderland, onder vermelding van je naam en de datum van deze bijeenkomst. Na ontvangst van je betaling is je aanmelding pas definitief. Bij afmelding na 21 november 2019 en bij no-show zijn we genoodzaakt de eigen bijdrage in rekening te brengen. Dit geldt ook voor gasten.

Contactpersonen voor deze bijeenkomst zijn Elise Bloem (Gelderland) en Reineke Wels (Utrecht).

Sponsoren

Deze bijeenkomst wordt mede mogelijk gemaakt door Sandton Hotel De Roskam.