Regionale TOP-avond - Code Rood

In de maanden september en oktober van dit jaar gaat het TOP-traject van start. In alle regio's wordt dezelfde training georganiseerd. Het thema van deze training krijgt op de landelijke TOP-dag op 9 november a.s. een vervolg. Naast de verdiepingsslag die dan gemaakt wordt, dient deze TOP-dag ook om optimale synergie te bereiken tussen landelijke en regionale bijeenkomsten.
Het thema van ons TOP-traject 2019 is 'Code Rood'.

Verslag

Het einde van een mooie herfstdag leent zich uitstekend voor een ontvangst buiten, met een pompoensoepje en een sfeervol haardvuur, is het goed afschakelen na de werkdag. De Bronckhorsthoeve verzorgt ons met drankjes en een walking dinner – uitermate geschikt om te netwerken voor en na de workshop.

De workshop door Leroy Maduro bereidt ons voor op de TOP-dag 9 november: tijdens de training ‘Code-Rood’ leer je om spanningen te trotseren en situaties te verwerken. Vanavond begint Leroy met uitleg over de werking van het brein, en dan met name de stress-cyclus. Er is zoiets als een optimaal stressniveau waarbij de beste prestaties worden geleverd. Stress is pas slecht als het te lang aanhoudt. Manieren om het stresshormoon cortisol te reduceren zijn onder andere wandelen en muziek. Het is mogelijk de mentale weerbaarheid te vergroten door gevoelens en gedachten bij gebeurtenissen te beïnvloeden.

Diverse stressfactoren in het werk als ondersteuner passeren de revue. Kwaliteiten als verantwoordelijkheid en dienstbaarheid maken het lastig om ‘nee’ te zeggen tegen werk waar je niet de probleem-eigenaar van bent. Inzicht in verschillende persoonlijkheidstypen helpt om stressfactoren van jezelf en anderen te begrijpen. 

Elise Bloem sluit de avond af met een hartelijk dankwoord aan zowel de locatie als aan Leroy die ons heeft warm gemaakt voor de TOP-dag op 9 november in Den Haag. 

Sponsors

https://www.bronckhorsthoeve.nl/
http://www.mtnc.nl