Profileren en Pitchen 2.0

Profileren en Pitchen 2.0


Onder het motto ‘samen sterk’ bundelen regio’s Overijssel en Gelderland hun krachten voor een zomerse bijeenkomst met een workshop over profileren en pitchen onder enthousiaste leiding van Walter Fauser van Het Communicatiehuys. We zijn te gast bij het Sandton IJsselhotel in Deventer. 
 


Deze warme zomeravond leent zich uitstekend voor een verblijf op het terras van Sandton IJsselhotel. Deze locatie op de grens van Overijssel en Gelderland is ‘the place to be’ voor NVD-leden uit beide provincies. Deze avond kunnen we ook kennismaken met onze kersverse voorzitter, Ingrid Geul. Na het welkom door Elise Bloem, regiobestuurder Gelderland, volgt een rondleiding door het hotel. Aansluitend krijgen we buiten een voortreffelijk walking dinner geserveerd met uitzicht op de skyline van Deventer. Als er toch een bui losbarst, is er binnen ruimte om verder te netwerken.

Workshop


Daarna is er werk aan de winkel. Walter Fauser van Het Communicatiehuys start de workshop over profileren en pitchen 2.0 met de geruststelling dat deze competenties in ons vak latent aanwezig zijn. We zijn als directie- en managementondersteuner gastvrouw en het visitekaartje van de organisatie.

Doel van de workshop profileren en pitchen is om:
- het bewustzijn hiervan te vergroten,
- in een veilige omgeving te oefenen en respectvol feedback te krijgen,
- werk meer bewust met profileren en pitchen bezig te zijn.

Onderschat bij presenteren niet het belang van je non-verbale communicatie: de ruimte die je gebruikt, lichaamstaal, stemgebruik en houding. Als je kleding past bij het publiek en je jezelf er comfortabel in voelt, draagt dit bij aan een geloofwaardige boodschap. En, niet te vergeten: zorg voor interactie met je publiek en toehoorders.

Passend bij het netwerkkarakter van de avond, stellen we ons aan elkaar voor. De vraag is: ‘wat blijft hangen’ en waar komt dat door? Hoe kom je in de modus waarin je de ander enthousiasmeert en verbinding maakt? Een persoonlijke touch, warmte en gevoel lijken de sleutel tot een presentatie met impact.

Hermien Deusjen, regiobestuurder van Overijssel, mag de laatste opdracht uitvoeren: sluit de avond af, bedankt de locatie en dat ze daarbij de workshopleider niet vergeet – spreekt voor zich. We wensen elkaar een goede zomerperiode en tot ziens in Overijssel, Gelderland of op een andere regiobijeenkomst. Laura Lustig van het Sandton IJsselhotel bedankt ons hartelijk voor onze aanwezigheid en laat weten dat er nog een leuke attentie voor iedereen klaar staat bij vertrek. Kijk op de site welke bijeenkomsten dit najaar nog in de planning staan. 
 

Sponsoren

Het Communicatiehuys
​Sandton IJsselhotel