Sterk onderhandelen

We onderhandelen vaker dan we denken. Of het nu gaat om een
miljoenencontract, werkafspraken, opdrachten, een nieuwe baan of over het zakgeld van de kinderen. In elk gesprek waarin het gaat om belangen of conflicten hebben we te maken met onderhandelingstechnieken en tricks.

​Ontvangst


Elise Bloem verwelkomt allereerst drie nieuwe leden, waarna 5 jubilarissen in het zonnetje worden gezet. Marije van der Valk heet ons welkom in Hotel Nijmegen-Lent met 116 kamers en 12 zalen. Van der Valk werkt vanuit een generatie-overstijgende visie en heeft dit hotel zeer duurzaam gebouwd. We krijgen een rondleiding waarbij we genieten van het prachtige uitzicht op stad & omgeving. De keuken verrast ons met een smakelijke maaltijd in het restaurant; een geschikte setting om te netwerken. 

​Workshop


Geert Teunissen heeft meteen onze aandacht als hij start met een tip om 10% tijdwinst te boeken in je werk door in de breedte te werken (liggend formaat schrijfblok) en zijn 4-kleurenpen te gebruiken.

Hij omschrijft onderhandelen als “een optimaal resultaat boeken bij gesprekken met tegenstrijdige belangen, zowel op inhoudelijk gebied als het goed houden van de relatie”. Onderhandelen start met een goede voorbereiding. Word je ineens gevraagd om een project te doen? Zeg dat je erover na wilt denken, en kom er dan voorbereid op terug.

Een korte vragenlijst geeft inzicht in je eigen onderhandelingsstijl op de assen vermijdend/explorerend en coöperatief/vechterig. Daarnaast kun je zo de stijl van je gesprekspartner inschatten en daarop anticiperen. Elke stijl heeft zijn eigen kracht, maar ook minder effectieve kanten. Bewustzijn daarvan vergroot de kans op een goed resultaat.

Tot slot deelt Geert 11 gouden tips die je helpen om te onderhandelen, en leren we 9 dirty tricks die (door anderen) gebruikt worden; om te herkennen. Daar wordt je sterk van in je onderhandelingen. 

Sponsoren


- Geert Teunissen van NCD Academie 
- Van der Valk Hotel Nijmegen-Lent