Zingend het jaar uit!

Zingend het jaar uit!

Onderweg naar Leegkerk doet het landschap winters aan. De weilanden zijn bedekt met een dun laagje sneeuw. Op uitnodiging van Bijzondere Locaties Groningen zijn we deze avond te gast in de kerk van Leegkerk. Een kerk in kerstsfeer waar wij op 12 december zingend het jaar afsluiten.

Bijzondere Locaties in Groningen

Bijzondere Locaties Groningen exploiteert o.a. oude kerken in de omgeving van Groningen. Deze worden verhuurd als accommodatie voor concerten, exposities, bedrijfs- en familiefeesten. Een professionele organisatie, maar met een zeer maatschappelijk doel: het in stand houden voor latere generaties van ons meest geliefde erfgoed.

Foto c

De middeleeuwse kerk van Leegkerk staat op een schilderachtige plek. Vlakbij de stad Groningen, maar met uitzicht op het typisch Groningse cultuurlandschap. Het gebouw zelf herbergt een al even spannend contrast. Achter eeuwenoude muren ligt namelijk een ultramoderne gouden schatkist verborgen. Na de grondige verbouwing van 2013 is de kerk geschikt voor allerlei evenementen.
De kerk wordt beheerd door huismeester Vincent. Vincent geeft je een welkom gevoel. Alles kan en wordt voor je geregeld. De inrichting, hulp bieden aan de cateraar, ons voorzien van een hapje en een drankje en dat alles met een glimlach.

Foto k

Na de ontvangst staat er een uitgebreid warm buffet van cateraar Foodfellas voor ons klaar. Winterse kost met een Italiaans tintje, genieten dus.

Tijdens het eten stromen de koorleden binnen, ruim 40. Al gauw zijn wij als vereniging in de minderheid qua aantal personen. Maar dat mag de pret niet drukken, want wat een spectaculair optreden van het Groningse Popkoor Be As You Are (BSUR). Twee van onze leden maken deel uit van dit koor. Bekende popsongs worden afgewisseld met kerstliedjes en de akoestiek in de kerk doet het prachtig klinken.

Na het optreden komen er signalen binnen dat de wegen veranderen in ijsbanen. Na een drankje en afsluitend praatje wordt het tijd om voorzichtig huiswaarts te gaan. Bij de uitgang ontvangt iedereen nog een kleine attentie.

Sponsoren

Met dank aan onze sponsoren:
Bijzonder Locaties Groningen
Popkoor BSUR

Fotoreportage