Verslag Workshop Mindmap, 13-12-2018

Verslag Workshop Mindmap, 13-12-2018

Buiten is het winters koud, binnen worden we warm onthaald door Peter Niemeijer, Nadine Kouwenberg, Ward Beerents en hun team van Fletcher Hotels te Leidschendam. Tijdens het inloophalf uur wordt er door de leden genetwerkt. Het is goed om te zien dat dit moment door iedereen wordt benut en er bijgepraat wordt onder het genot van koffie en/of, drankje en hapje. Daarna beginnen we met de workshop Mindmap onder leiding van Thomas Platzer van Creactor. 

Presentatie locatie hotel Fletcher te Leidschendam

Peter Niemeijer vertelt in zijn presentatie over de “opfrisplannen” voor het Fletcher hotel in Leidschendam voor de komende anderhalf a twee jaar. Het hotel staat naast het winkelcentrum Leidschenhage, dat in 2020 het grootste winkelcentrum van Nederland moet zijn. Dus dat heeft ook zo zijn uitstraling op de locatie. Hotel Fletcher ligt aan een grote vijver met een mooi terras. Voor de zomermaanden is dit een extra voordeel. De locatie heeft verschillende vergaderzalen. Deze zalen kunnen in allerlei opstellingen worden verhuurd. Fletcher is één van de viersterrenbegunstigers van de NVD en heeft veel locaties door het hele land. Nadat we een glimp van alle locaties in Zuid-Holland gezien hebben, houden we ons aanbevolen om ook nog eens te gast te zijn bij één van de andere locaties.
Na de presentatie krijgen we een heerlijk drie gangen diner aangeboden in het restaurant met uitzicht op de vijver. We laten ons lekker verwennen om daarna met goede zin te beginnen aan de workshop Mindmap.

02Fletcher

De Workshop

De workshop wordt gegeven door Thomas Platzer van Creactor. Thomas heeft een brede achtergrond en is zowel alfa- als beta-minded. Hij is creatief en exact. Het creatieve deel wordt tijdens deze avond zichtbaar.
In een leuke creatieve setting ontvangt hij ons in de zaal. Door middel van een spel zorgt hij ervoor dat wij wat “losser” worden in onze gedachten. Hiervoor doen wij een drietal oefeningen. Ik probeer er één uit te leggen. De oefening wordt in tweetal uitgevoerd. Om de beurt wordt er tot drie geteld. Maar in plaats van het getal één te zeggen klap je in de hand. En dan proberen zo snel mogelijk “klap in hand”, twee, drie, “klap in hand” te zeggen. Na een paar keer gaat het al gauw mis. Of je klapt in je handen als je twee zegt of je vergeet te klappen. Dat komt omdat je toch probeert na te denken.
Wat losser geworden, gaan we aan de slag met de mindmaps. We gaan een mindmap maken over het woord talent. Hiervoor gebruiken we eerst  het “bloemprincipe”. Dit houdt in dat je allerlei woorden die jij associeert met het begrip talent plaatst in bloemblaadjes om het woord talent heen.
Daarna omcirkelen we de woorden die je het belangrijkste vindt, of waarvan je vindt dat deze bij je passen.
Vervolgens maken we op een groter blad een mindmap met de uitgekozen woorden en associeren verder per woord. Dit schrijven we dan In paden op.
De bedoeling is dat je met dit associeren vrijer wordt in het denken en je zo makkelijker kunt onthouden.
Voor een groot aantal van ons blijkt het toch lastig om deze techniek direct eigen te maken. Door ons beroep zijn we toch meer van de uitvoering dan dat wij op creatieve wijze aantekeningen maken.
De mindmap techniek is echter wel leerzaam en kan zeker helpen om op een handige manier dingen te onthouden of op te schrijven.