Bedrijfsbezoek Koppert Biological Systems Nederland

Bedrijfsbezoek Koppert Biological Systems Nederland

Op uitnodiging van Ingrid van Toor en Francien van Epen zijn wij te gast bij Koppert Biological Systems. Zij zijn beiden werkzaam bij Koppert en zijn al jaren lid van de NVD. 

Koppert Biological Systems wil de gezondheid van mens en aarde verbeteren. In samenwerking met de natuur maken wij de landbouw gezonder, veiliger en productiever. 
Koppert biedt een geïntegreerd systeem van specialistische kennis en natuurlijke, veilige oplossingen die de gezondheid, weerbaarheid en productiviteit van gewassen verbeteren. 

logo Koppert

Geschiedenis

In 1967 was Jan Koppert een toegewijde komkommerteler. Dag in, dag uit deed hij zijn best om zijn gewas te optimaliseren en de beste resultaten te bereiken. Ziekten en plagen werden bestreden met chemicaliën, maar de effectiviteit van de chemische gewasbeschermingsmiddelen nam met het jaar af. Toen Jan Koppert uiteindelijk allergisch en ziek werd als gevolg van die producten, was voor hem de maat vol. Hij moest een principiële keus maken: stoppen of een alternatief zien te vinden.

Met enorme toewijding legde Jan zich toe op het zoeken naar alternatieven en hij verdiepte zich in de wereld van de natuurlijke vijanden. Hij was de eerste die een natuurlijke vijand introduceerde om een spintplaag te bestrijden in zijn eigen kwekerij. De resultaten en het effect waren zo positief, dat Jan Koppert besloot deze oplossing niet alleen voor zijn eigen bedrijf te gaan produceren, maar ook aan zijn collega-telers te verkopen. Koppert Biological Systems was een feit.

Sindsdien is de zoektocht naar biologische oplossingen alleen maar toegenomen, wat ertoe geleid heeft dat het bedrijf nu marktleider is op het gebied van biologische gewasbescherming en natuurlijke bestuiving. De oplossingen van Koppert worden momenteel in meer dan honderd landen succesvol toegepast.

Programma

17:30 - 18:00 uur Ontvangst
18:00 - 18:05 uur Welkomstwoord regiobestuurder Ella van Zaal
18:05 - 18:45 Presentatie Peter Maes, Corporate Marketing Director – 50 jaar Koppert
18:45 - 19:45 Buffet
19:45 - 21:00 Rondleiding Experience Center
20:30 - 21:30 Netwerkborrel

Experience_Centre

Zien, horen en beleven

Altijd al meer willen weten over duurzaam telen, biologische gewasbescherming en natuurlijke bestuiving? Dan is dit je kans. Tijdens ons bedrijfsbezoek krijgen we een rondleiding door het Experience Centre van Koppert Biological Systems. Daar maken wij op een fascinerende en interactieve tour door de wereld van duurzaam telen.

Kantoor

Adres

Koppert Biological Systems
Veilingweg 14
2651 BE Berkel en Rodenrijs

Kosten en aanmelden

Ben je NVD-lid? Dan kun je je aanmelden via de 'schrijf je in' button boven aan deze pagina. Houd je gebruikersgegevens bij de hand en kies één van de opties. Let op! De aanmelding sluit op donderdag 11 oktober.
 
Kom kennismaken met de NVD, misschien is een lidmaatschap iets voor jou!
Directie- en managementondersteuners die lid willen worden van onze vereniging, zijn van harte welkom en kunnen zich als gast aanmelden via de 'schrijf je in' button boven aan deze pagina. Kies vervolgens voor 'registreren' en 'gast’. Als gast mag je maximaal twee bijeenkomsten bijwonen, daarna verwachten en hopen wij dat je lid wordt van onze vereniging. Besluit je tijdens een kennismakingsbijeenkomst lid te worden en teken je ter plaatse het inschrijfformulier? Dan ontvang je de eigen bijdrage van deze avond retour!

De eigen bijdrage bedraagt € 25,00 voor leden en begunstigers en € 30,00 voor gasten. Betaling kan uitsluitend per bank op IBAN NL15 ABNA 0451 6464 52 t.n.v. NVD regio Zuid-Holland, o.v.v. je naam en de datum van deze bijeenkomst. Na ontvangst van je betaling is je aanmelding pas definitief.
  
Bij afmelding na 11 oktober en bij no-show zijn we genoodzaakt de eigen bijdrage in rekening te brengen. Dit geldt ook voor gasten.