Evenementenmanagement

Evenementenmanagement

Op woensdag 11 april zijn we te gast bij de RDM voor een inspirerende bijeenkomst over het organiseren van evementen.
 

workshop evenementen

Verslag

Een mooie opkomst voor Zuid-Holland! 21 Leden, uit verschillende regio's, hebben op deze mooie avond de prachtige en verrassende locatie van de RDM kunnen bewonderen. Gastvrij zijn wij ontvangen. De locatie heeft echt moeite gedaan om ons als gasten te ontvangen. De drankjes stonden klaar, lekkere hapjes en een uitgebreide rondleiding door de prachtige locatie. De oude elementen van het gebouw zijn mooi in tact gelaten. Een voorbeeld hiervan: je kunt nog steeds de twee ingangen zien, van oudsher een ingang voor de directie en één ingang voor het personeel. Verschil moet er zijn! Er zijn twee mooie bestuurskamers en nog enkele andere zalen, maar er is ook een echt theaterzaal. Zelfs hier stond op het scherm "Welkom NVD".
De RDM wordt gebruikt als evenementenlocatie, maar er is ook een campus, waar scholen en bedrijven elkaar vinden, en waar veel aan innovatie wordt gedaan. De voormalige werf van de Rotterdamsche Droogdok Maatschappij (RDM) biedt nu plaats aan bedrijven, onderwijs en onderzoek. Midden in de haven – maar toch verrassend dicht bij de stad – werken zij hier samen aan innovaties die bijdragen aan een slimme haven.Ook hier hebben wij een rondleiding gekregen, eerst in de schoolkant en daarna naar het gedeelte waar jonge startups hun bedrijfjes beginnen. In een grote hal kunnen startups een ruimte huren waar zij hun bedrijf kunnen starten. Zodra zo'n jong bedrijfje gezond genoeg is, dienen zij de locatie te verlaten om elders verder te gaan. Voordeel van de RDM innovatiecampus is dat men dicht bij elkaar is en ideeën uitgewisseld kunnen worden.

Na deze mooie rondleiding hebben we genoten van een uitgebreid italiaans buffet om vervolgens aan de workshop “Organiseren van Evenementen” te beginnen.  Onze workshopleider, Bert van der Hooft van MCM, gebruikt de methode "World Café". Dit is een werkvorm waarbij je elkaar inspireert, kennis, ervaring en inzichten deelt.
De groep werd verdeeld over vier tafels. Iedere tafel kreeg een tafelvoorzitter die de taak kreeg goed te luisteren wat aan de tafel gedeeld werd over een bepaald onderwerp. De tafelleden kregen stellingen waarbij het de bedoeling is dat men kennis en ervaring leert, zodat een ander van je kan leren. Na enig tijd werd er gewisseld van tafel, waarbij de tafelvoorzitters blijven zitten en de andere leden zich verdelen over de tafels. Hierbij is het de bedoeling dat je niet in een zelfde groep komt te zitten. 
Op een gegeven moment krijgen de tafelvoorzitters het woord en vertellen wat er aan de tafels voor suggesties en kennis is gedeeld. Deze werkvorm was voor ons allen nieuw en gaf veel stof voor discussie. Het zorgt er ook voor dat iedereen enthousiast meedoet en ook belangrijk om te ervaren hoeveel kennis we zelf al in onze vereniging hebben.
Dat is ook het idee achter deze werkvorm: het delen van informatie en kennis binnen een community.