Basistraining finance for non financials

Basistraining finance for non financials

De Basistraining finance for non financials is gericht op de fundamentele verkenning van de financiële aspecten waar je als secretaresse/managementondersteuner mee wordt
geconfronteerd in de dagelijkse werkzaamheden. De training heeft als doel inzicht in de financiën van een organisatie te verschaffen. De verslaglegging van ingewikkelde financiële besprekingen gaan je voortaan makkelijk af!

Programma

  • 17:30 uur Ontvangst met een drankje
  • 18:00 uur Welkomstwoord regiobestuurder
  • 18:05 uur Welkomstwoord en rondleiding locatie
  • 18:30 uur Workshop deel I
  • 19:30 uur Diner/buffet
  • 20:30 uur Workshop deel II
  • 21:30 uur Afsluiting en netwerkborrel

De inhoud

Er wordt, in overleg met de aanwezigen, aandacht besteed aan enkele begrippen zoals CAPEX, OPEX, activeren, immateriële activa, afschrijvingen, impairment, voorzieningen, belastinglatenties, EBIT & EBITDA, ROI, off balance, enzovoorts.

Verder komt het lezen van jaarrekeningen aan bod. Wat is de rol van de accountant, welke verdienmodellen zijn er?, enz enz
Uiteraard is er ruimte voor het stellen van vragen.

Deze training verschaft jou een helikopterblik van relevante financiële vraagstukken binnen een organisatie. Deelname aan de training leidt ertoe dat je een nog krachtiger gesprekspartner wordt van jouw werkgever!

De trainer

Kees de Jong raakte als 13-jarige jongen op school tijdens de les handelskennis gefascineerd door het opstellen van zijn eerste balans. Het financiële vak is voor Kees liefde geworden toen hij leerde het te doceren.

Na zijn studie macro, fiscale en bedrijfseconomie aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam werd Kees door Bureau Kees Horden uitgenodigd een training bij te wonen over Financieel management voor non-financials. Achteraf gezien een uitnodiging met grote consequenties voor zijn professionele leven. Kees was lyrisch over de training omdat de geboden samenhang voor het nodige inzicht en diepgang zorgde. Tijdens zijn studie aan de universiteit leerde hij allerlei onderdelen van het financiële vak. In de training werd op een glasheldere manier de verbanden tussen de verschillende onderdelen van het vak gelegd. Ook werd Kees duidelijk hoe de manier van doceren het verschil maakte. De ambitie van Kees was daarmee geboren: mensen oprecht helpen door ze relevant inzicht te verschaffen.

​Kees besloot in 1991 trainer te worden.

Jaren later geeft hij nog iedere week op zijn geheel eigen wijze inhoud aan de training Financieel management voor niet financiële managers. Daarbij is hij wars van al die kretologieën, terminologieën en definities. Deze worden door hem teruggebracht in gewone mensentaal. Kees geniet ervan als telkens weer bij de deelnemers de welbekende kwartjes vallen. Hij maakt dat waar door deelnemers het noodzakelijk inzicht te geven. Dit realiseert hij door zijn diepgaande kennis, zijn stijl van trainen en door de verdieping in en het bespreken van de cijfers van het bedrijf van de deelnemers. Met voorbeelden uit de eigen praktijk van de deelnemer zelf en actuele gebeurtenissen weet Kees de deelnemer vanaf het eerste moment te boeien. Die waardering heeft zich geuit in een zeer hoge Cedeo kwalificatie.

Terugkijkend constateert Kees dat hij als 13-jarige jongen nooit had kunnen bedenken dat ‘een balans’ zo centraal in zijn leven zou komen te staan. Het doceren heeft hem verrijkt en gesterkt waardoor hij humor- en passievol in het leven staat. Die stijl staat synoniem voor de manier waarop Kees volledig authentiek inhoud aan zijn trainingen geeft. Sinds 2011 is Kees de Jong samen met Richard Take eigenaar van Bureau Kees Horden.

financial-accounting

De locatie

Wij zijn te gast bij het City Resort Leiden. Als regioteam NVD Zuid-Holland waren we op 8 december uitgenodigd door deze locatie voor de Inspiratiedag Leiden. 

Gelegen in hartje centrum, direct naast het Centraal Station en het Leids Universitair Medisch Centrum, op loopafstand van de historische binnenstad en op 20 minuten rijafstand van Schiphol, de duinen en de mooie stranden van Katwijk en Noordwijk.

Zakelijk vergaderen en overnachten

City Resort Congres Leiden biedt een totaalpakket aan zalen, diensten en faciliteiten om evenementen en andere zakelijke bijeenkomsten tot een succes te maken. Alle zalen zijn voorzien van climate control, Wi-Fi en alle moderne audiovisuele apparatuur die nodig zijn voor een geslaagde dag(en).

The Second Level
Moderne ruimte voor party’s, workshops of evenementen.

City Resort Hotel is goed met het OV bereikbaar. Informatie met betrekking tot parkeren volgt. 

Aanmelden

De kosten voor deze bijeenkomst bedragen € 30,00 voor leden/begunstigers
en € 35,00 voor gasten.
Je dient bij aanmelding je bijdrage over te maken op NL15 ABNA 0451646452 o.v.v. Finance for non-financials, de regio … en je eigen naam.

Meld je vóór 6 februari aan voor de workshop Finance for non-financials en ‘schrijf je in m.b.v. de 'schrijf je in' button.

Bij afmelding na 30 januari en bij no-show, vindt geen restitutie plaats!

Wil je kennismaken met de NVD, je bent van harte welkom! 
Directie- en managementondersteunerss die lid willen worden van onze vereniging, zijn van harte welkom en kunnen zich als gast aanmelden via de 'schrijf je in' button boven aan deze pagina. Kies vervolgens voor 'registreren' en 'gast’. Als gast mag je maximaal twee bijeenkomsten bijwonen, daarna verwachten en hopen wij dat je lid wordt van onze vereniging.