Creatief Denken in Pulitzer Amsterdam

Locatie

Op 8 oktober zijn leden, gasten en begunstigers in het Pulitzer Hotel in Amsterdam. Het adres van het hotel is “Prinsengracht 323”, maar het hotel bestaat uit een “doolhof” van vijfentwintig samengevoegde grachtenhuizen daterend uit de Gouden Eeuw. In het hotel zijn naast het sterrenrestaurant Jansz., de Pulitzer’s Bar en het lobbycafé Pause at Pulitzer, ook 225 kamers en suites en prachtige vergaderruimtes. De hoeveelheid kunst in het hotel is enorm: tijdens de rondleiding komen we ogen en oren tekort. Gedurende het walking dinner worden de smaakpapillen verwend met gerechtjes uit de keuken van Jansz.

Vacature landelijk voorzitter

Na het welkomstwoord door Lieke Glaudemans namens het regioteam krijgt landelijk voorzitter Annelies Bessels het woord. Zij nodigt de aanwezigen van harte uit om te solliciteren naar haar functie. In juni 2019 zit haar tweede en laatste termijn erop en daarom nu al haar warme pleidooi te reageren op de vacature, anderen te wijzen op de vacature of om geschikte kandidaten voor te dragen. De vacature is, na inloggen op de website, te vinden bij bestuursvacatures. Ook de vacature voor bestuurder pr & communicatie is daar te vinden.

De workshop

De workshop van de avond bestaat uit twee delen, in groepjes worden we uitgenodigd om buiten de gebaande paden te denken. Met de nodige humor wordt het creatief vermogen wakker geschud door op een luchtige manier te experimenteren met een aantal brainstormtechnieken. Met deze inspirerende technieken kan iedereen patroondoorbrekend en innovatief leren denken. Je ontwikkelt je creativiteit en traint je hersenen om anders dan anders te denken. Dit kan resulteren in een onbetaalbaar resultaat. Tijdens de training gaan we aan de slag met diverse vraagstukken en wordt geïmproviseerd met het onverwachte van een moment.  Na afloop gaan de deelnemers huiswaarts met een lekkere en leuke goodiebag van Pulitzer en een mooie kortingsbon van Adecco.
Voor de tweede keer is een vlog gemaakt; met hun nieuwe camera hebben “de business vloggers” een kort videoverslag gemaakt van onze bijeenkomst, daarnaast zijn er uiteraard ook foto’s.

Sponsoren

Een woord van dank aan de sponsoren van deze bijeenkomst:
Adecco Topsecretaries
Pulitzer Amsterdam