De toekomst van zakenreizen start nu! CWT neemt je mee!

De toekomst van zakenreizen start nu! CWT neemt je mee!

Meer dan 50 leden, begunstigers en gasten komen op 6 maart naar het NH Hotel Amsterdam Zuid waar CWT ons meeneemt in de toekomst van zakenreizen. In haar welkomstwoord memoreert Dana Venema, regiobestuurder, ons lid Maaike Renema, die kortgeleden overleed op de veel te jonge leeftijd van 45 jaar. Daarnaast zijn er felicitaties en een cadeau voor Rian van den Wijngaard vanwege haar 12,5 jarig lidmaatschap van de NVD. Ook Rian noemt als voordelen van het lidmaatschap de opgedane kennis tijdens regionale en landelijke bijeenkomsten en het netwerken met vakgenoten.

De avond omvat vier presentaties, de eerste is van Jan Latenstein van CWT, hij vertelt boeiend over de ontwikkelingen en toekomst van zakenreizen en licht een tipje van de sluier op over chatbots, waarmee je in de toekomst als reiziger via een chatprogramma contact hebt met een robot van CWT. Na de presentatie is er terugspeeltheater door Theater Draad. De tweede presentatie door Milo den Doop gaat over travelriskmanagement en belicht de verantwoordelijkheden en plichten van een werkgever, die een medewerker op een zakelijke reis stuurt. Ook als niet-zakelijke reiziger zijn er handige en leerzame tips: de deelnemers worden geattendeerd op het nut van een deurstopper en horen wat de veiligste plekken in een hotel zijn (een kamer van de 2e tot en met 6e etage en aan de andere zijde van het hotel dan de lobby). Ook hierna volgt terugspeeltheater, waarbij het beveiligen van de aanwezigen door het boven hun hoofden hangen van een grote doek schaterend wordt ontvangen. Vervolgens is het genieten van een heerlijk walking dinner, waarbij de koks verrassen met drie gangen die telkens uit twee gerechtjes bestaan.

Terug in de zaal presenteren Marcel Wijnberger & Vicky Wichert van NH Hotel Amsterdam Zuid de mogelijkheden van het hotel, zien we welke hotels er zijn in Nederland en daarbuiten en worden de toekomstplannen ontvouwd van een aantal hotels in Nederland en België. Als laatste vertelt Joel Menard over de vele mogelijkheden die CWT biedt bij het organiseren van een event. De avond wordt afgesloten met een prachtige verloting van drie NH-hotelovernachtingen en woorden van dank aan CWT, management en medewerkers van NH hotel Amsterdam Zuid een aan de vijf leden van Theater Draad. Na een afsluitend drankje wordt afscheid genomen en ontvangt iedereen een leuke goodiebag.

Tekst verslag van Bente de Jongh.