Verslag SharePoint bij WTC Almere

Verslag SharePoint bij WTC Almere


Op donderdag 1 februari 2018 zijn we te gast bij het World Trade Center Almere. Wij volgen vanavond de workshop SharePoint die gegeven wordt door Roy Nieuwenhuijzen. 


Op 1 februari verwelkomt het regioteam Noord-Holland/Flevoland meer dan 55 deelnemers aan de workshop SharePoint in het WTC in Almere. Negentien van hen zijn gasten die voor de eerste en soms tweede keer kennismaken met de NVD.   

Rondleiding WTC Almere


Met 120 meter is WTC Almere het hoogste gebouw van de stad. Op de eerste verdieping worden de gasten, maar ook begunstigers en leden welkom geheten door het regioteam en door Diana van Hoogen en Patricia van Drongelen van het WTC. Aangekomen in de zaal vertelt Patricia enthousiast over de mogelijkheden van het gebouw. Iedereen kan hier huren: van groeiende bedrijven tot gevestigde organisaties en van zzp'ers tot startups. En bijeenkomsten organiseren  in kleinere boardrooms tot grote ruimtes voor een conference. Ook worden we geïnformeerd over de samenwerking van de acht WTC’s in Nederland en wereldwijd. Patricia neemt ons mee langs diverse ruimtes en vergaderzalen en we nemen een kijkje op de 26e etage, waar het uitzicht over nachtelijk Almere imposant is. Op een heldere dag is het uitzicht fenomenaal en kun je zo ver kijken als Lelystad, het Gooi en Amsterdam.  

Workshop SharePoint


Na het gevarieerde pastabuffet in restaurant Nova Mondo gaan we terug naar de voor ons gereserveerde zaal, waar Roy Nieuwenhuijzen van Eighenwijs de aanwezigen verrast met een grote bak met Lego: SharePoint wordt door Microsoft aangeboden als losse bouwstenen. Een organisatie, die SharePoint gaat gebruiken, zal dus zelf de bouwstenen moeten aandragen om het programma in te richten tot een logisch en praktisch bouwwerk. SharePoint spreekt veel van de aanwezigen aan, omdat er binnen de organisatie mee wordt gestart of al mee wordt gewerkt en SharePoint vaak nog geheimen heeft.   

Afsluiting


Afsluitend ontvangen de gastvrouw en de workshopleider een presentje. En aan het team van het WTC  wordt de NVD snoeppot gegeven.  
Patricia deelt een heel bijzonder visitekaartje van chocola uit aan de deelnemers en van Eighenwijs training en advies ontvangen we een kortingsbon voor een eendaagse SharePoint cursus, waar in kleiner verband dieper op SharePoint wordt ingegaan. We kijken terug op een mooie regiobijeenkomst. We verwelkomen deze avond nieuwe gezichten en oude bekenden. Netwerken is en blijft een belangrijk onderdeel van de NVD.