Verslag One Note door Joyce Dunnewold

Verslag One Note door Joyce Dunnewold

OneNote is het meest ondergewaardeerde programma van Microsoft Office. Het maakt je werk veel eenvoudiger. Je kunt het programma zien als een digitaal notitieblok, maar eigenlijk is het te gebruiken voor ontelbaar veel toepassingen. Trainster Joyce Dunnewold van 'Haal meer uit office' laat ons dit tijdens de workshop OneNote ervaren. 

We zijn vanavond te gast bij hotel Drienerburght, dat op de campus van de Universiteit Twente gelegen is.

 

Regiobestuurder Hermien Deusjen heet de leden, begunstigers en gasten van vanavond van harte welkom. Vanavond verwelkomen we Els Koersen als nieuw lid en zij ontvangt als eerste van de regio Overijssel het welkomstcadeau; een NVD koffiemok.

One Note

De workshop van vanavond gaat over OneNote; het notitieprogramma van Office dat op elke device te gebruiken is. Trainster Joyce Dunnewold van 'Haal meer uit Office' vertelt ons alle ins en outs van het programma. We beginnen met de basis waarin Joyce uitlegt hoe OneNote is opgebouwd: uit notitieblokken die vervolgens bestaan uit secties. Secties kunnen weer meerdere pagina’s bevatten. Zo orden je je kladblok en kun je je notities snel terugvinden. OneNote is een echt digitaal programma en minder geschikt voor tekstverwerken. Joyce vertelt dat je op je pagina tekstblokken op elke willekeurige plek kunt plaatsen en verplaatsen. Ook kun je tabellen invoegen, maar ook to-do lijsten maken. Kladblokken kunnen digitaal gedeeld worden, wat het ook weer erg geschikt maakt om te gebruiken voor een vergaderagenda. Alle digitale bestanden die nodig zijn voor de vergadering kunnen namelijk ook als bijlage in OneNote geplaatst worden! 

Rondleiding U Parkhotel

Na de workshop staat er een rondleiding op het programma in het nieuwe hotel op de campus. We worden door de directeur en twee medewerkers enthousiast rondgeleid, nadat we de beschermhoesjes aan onze schoenen hebben gestoken. De trots op het bedrijf is merkbaar. Begin 2019 neemt het huidige conferentiehotel Drienerburght haar intrek in het nieuwe gebouw “De Hogekamp”. Dat is ook het moment dat het hotel haar naam wijzigt in een meer internationaal herkenbare naam, het U Parkhotel. Op dit moment is de bouw nog in volle gang, maar we krijgen een goed beeld doordat er al twee kamers volledig ingericht zijn. Het nieuwe hotel biedt 72 kamers aan, een ruim restaurant met terras, een bar en moderne conferentiefaciliteiten. Op de 9e verdieping bevinden zich 8 executive kamers en een boardroom met een panoramisch uitzicht. Binnen het hotel is zeer duurzaam verbouwd, zo is er o.a. gebruik gemaakt van gerecyclede spijkerbroeken voor de wanden, is er een slim lichtplan en worden in de badkamers waterbesparende douchekoppen gebruikt. Ook is er een vernuftig systeem waarmee de uitgeademde lucht van gasten ook weer wordt hergebruikt. Heel vooruitstrevend en indrukwekkend! 

Sponsors

Wij bedanken onze sponsors:
- Conference hotel Drienerburght
- Haal meer uit Office