Verslag workshop Gedraag je! door Gonnie Klein Rouweler, Image Consultancy

Verslag workshop Gedraag je! door Gonnie Klein Rouweler, Image Consultancy

Steeds meer verhalen over ongewenste intimiteiten en andere typen van ongewenst gedrag op het werk komen naar aanleiding van 'Me too'  en 'Time’s up' in de openbaarheid. Het blijkt overal te gebeuren, blijkt uit cijfers van onderzoeksinstituut TNO. Tegelijkertijd barst ook de discussie hierover los. Wat wordt er onder intimiderend en ongewenst gedrag verstaan en wanneer is er sprake van intimidatie en ongewenst gedrag? En wat is het verschil tussen flirten en ongewenst seksueel gedrag? Alle reden voor het regioteam om contact te zoeken met Gonnie Klein Rouweler van Image Consultancy om ons helemaal te laten bijpraten. Op enthousiaste en boeiende wijze deelt ze veel voorbeelden met ons om onschuldig lijkende subtiele gebaren, (grappige, plagende) opmerkingen en intimidaties aan het licht te brengen die denigrerend en disrespectvolzijn. Echte eyeopeners.

Waar ligt jouw onzichtbare rode lijn?

De rode lijn bepaal je zelf! Met je houding kan je veel laten zien. Loop rechtop, kijk iemand aan en bewaak je grens. Laat anderen niet in je intieme c.q. persoonlijke zone komen. Het is belangrijk om te weten dat je je in alle situaties als vrouw mag blijven gedragen en dat dit geen reden mag zijn voor ongewenst gedrag van de ander.

Herken patronen

Ook is het belangrijk bepaalde patronen bij anderen c.q. je collega’s te herkennen om ongewenst gedrag te voorkomen. Collega’s die vaak seksistische of kleinerende opmerkingen maken of net altijd binnen komen in het kopieerhokje als jij daar net bent. Ook is het belangrijk dat je op je bedrijf terecht kunt bij een vertrouwenspersoon. Nog mooier is het als een bedrijf meerdere vertrouwenspersonen heeft omdat het belangrijk is dat je je veilig voelt. Ook secretaresses kunnen een belangrijke rol spelen omdat zij vaak de ogen en oren van het bedrijf zijn. En steun collega’s als iemand het nodig vindt seksistische of kleinerende opmerkingen te maken. Op deze manier smoor je ongewenst gedrag in de kiem.

We hebben het klimaat mee

Op dit moment is er op landelijk en wereldwijd niveau dagelijks veel aandacht voor ongewenst seksueel gedrag. Vrouwen nemen het niet langer voor lief en treden er mee naar buiten. Het probleem wordt serieus genomen. Hiermee is het ook een wapen geworden in de strijd tegen ongewenst gedrag.

Over Gonnie

Gonnie is imago en etiquette specialist. Zij coacht al ruim 25 jaar mensen in het bedrijfsleven in 'The Fine Art of Presenting Yourself'. Geen regeltjes maar inzicht en vooral invoelen! Haar grootste kracht ligt in de implementatie van het opgedane inzicht. Niet zelden hoort ze mensen die ze vele jaren daarvoor heeft gecoacht nog praten of het gedrag al dan niet  'Gonnie-proof' zou zijn. Gonnie verschijnt veelvuldig in de media, radio, TV en online, en wordt zeer regelmatig door de landelijke pers geïnterviewd over haar vakgebied. Ook is ze columniste. Haar klantenkring is zeer breed. Van beursgenoteerde bedrijven, w.o. Shell, ABNAMRO Private Banking Nederland, België en Luxemburg, ING, tot MKB.

Welkom bij Preston Palace

Wat zijn we gastvrij ontvangen door de marketing- en PR dames van Preston Palace! Preston Palace is van oorsprong een ziekenhuis dat is omgebouwd tot een all-inclusive hotel met een sfeervol uitgangscentrum met restaurants, een spelotheek, een huisbioscoop, een subtropisch zwemparadijs en een indoor-kermis. Er is een groot theater waar congressen georganiseerd kunnen worden en er zijn een groot aantal vergaderruimtes met de beste apparatuur, gratis wifi en superservice. Na een uitgebreide rondleiding door het bedrijf stond er een heerlijk buffet voor ons gereed.
 

Jubilaris Ellis Lammertink

Aan het eind van de avond werd Ellis Lammertink in het zonnetje gezet omdat zij al 12,5 jaar lid is van de NVD. Zij is een trouw lid die met regelmaat zowel de regionale als de landelijke bijeenkomsten met veel plezier bijwoont. Zij ontving een mooie pennenset en een prachtig boeket bloemen.

Wij kijken terug op een geslaagde bijeenkomst!

Sponsor

wij bedanken onze sponsor: 

Preston Palace