To Scrum or not to Scrum: hoe kun je samen een product ontwikkelen?

To Scrum or not to Scrum: hoe kun je samen een product ontwikkelen?

Er is een woud aan waardevolle frameworks, methodes, wetten en modellen die erop gericht zijn om teams en organisaties ‘beter’ te laten (samen)werken. ‘Beter’ kan hierbij staan voor menselijker, effectiever, plezieriger of met meer kwaliteit. Een van die methoden is Scrum, een Agile-methode om een afdeling of organisatie resultaatgericht te organiseren. Deze avond legt Rudi van der Made ons de basisprincipes van deze methode uit. Rudi is zelfstandig Agile Coach & Trainer, en ook inzetbaar als Interim Scrum Master.

We zijn te gast bij onze begunstiger Van der Valk Hotel Eindhoven. Met hun congres-en eventcentrum ‘040 Congress & Events’ behoren zij tot de top van de Nederlandse zalenmarkt.

Programma

17.30 uur    Ontvangst
18.00 uur    Welkom door NVD-regiobestuurder Marsha Luijten
18.10 uur    Introductie Van der Valk Eindhoven
18.30 uur    Workshop Scrum deel 1
19.30 uur    Diner
20.30 uur    Workshop Scrum deel 2
21.20 uur    Afronding workshop en bijeenkomst
21.30 uur    Koffie compleet en netwerkborrel

Workshop

Scrum komt van oorsprong uit de softwareontwikkeling, maar steeds meer organisaties gebruiken Scrum voor de ontwikkeling van allerlei andere producten en diensten. Bijvoorbeeld: gemeenten gebruiken Scrum voor het opstellen van begrotingen of het ontwikkelen van beleid en bedrijven gebruiken Scrum voor hun marketingcampagnes of salesplanningen.

Scrum is een flexibele manier om (software)producten te maken. Er wordt gewerkt in multidisciplinaire teams die in korte sprints, met een vaste lengte van 1 tot 4 weken, werkende producten opleveren. Scrum is een term die afkomstig is uit de rugbysport. Bij een scrum probeert een team samen een doel te bereiken en de wedstrijd te winnen. Samenwerking is heel belangrijk en men moet snel kunnen inspelen op veranderende omstandigheden.

Scrum wordt vaak gebruikt bij producten waarvan de klant c.q. gebruiker nog niet goed weet wat hij wil en waarbij men al doende leert om de eisen en wensen beter te beschrijven en in bruikbare producten om te zetten. Vaak weet men pas echt wat men wil als men het werkende product ziet, en dan worden alsnog de eisen aangepast. Scrum heeft de flexibiliteit om met laat-wijzigende eisen en wensen om te gaan.

Rudi van der Made

Locatie

040 Congress & Events behoort tot de top van de Nederlandse zalenmarkt. Het congres-en eventcentrum is onderdeel van Van der Valk Hotel Eindhoven. 040 Congress & Events is een 5 vergaderhamer-accommodatie en biedt 22 multifunctionele zalen, waaronder een zaal van ruim van 900 m2. Dé ideale congreszaal in Eindhoven voor vergaderingen, evenementen en congressen. U ontvangt een compleet pakket aan faciliteiten, met onder andere moderne apparatuur en natuurlijk daglicht in alle zalen, gratis wifi in het hele gebouw en onze gasten parkeren gratis. 040 Congress & Events staat bekend om haar excellente service en faciliteiten. De congreszalen in Hotel Eindhoven zijn eveneens geschikt voor feesten en partijen. Naast de presentatie van uw feest of congres in een van de zalen van Hotel Eindhoven, en het neerzetten van een goede sfeer, zijn er eindeloze culinaire mogelijkheden waarbij ons personeel u van de juiste service voorziet. Ons professionele salesteam helpt u graag bij de planning en invulling van het event zodat al uw wensen werkelijkheid worden. Daarnaast zijn de congreszalen goed te bereiken vanaf de snelweg A2 en A67 en ligt het op slechts 10 minuten afstand van Eindhoven centrum. Dit maakt het een ideaal gelegen congres-, trouw- en feestlocatie in Eindhoven. 040 Congress & Events en het hotel beschikken over een mindervalide ingang, parkeerplaats & lift.
 

Van der Valk nieuw

Kosten en inschrijving

Ben je NVD-lid? Meld je dan aan via de 'schrijf je in' button boven aan deze pagina. Houd je gebruikersgegevens bij de hand en kies één van de opties. Let op! Je kunt je aanmelden t/m 20 mei 2018.

Kom kennismaken met de NVD, misschien is een lidmaatschap iets voor jou!

Directie- en managementondersteuners die lid willen worden van onze vereniging, zijn van harte welkom en kunnen zich als gast aanmelden via de 'schrijf je in' button boven aan deze pagina. Kies vervolgens voor 'registreren' en 'gast’. Als gast mag je maximaal twee bijeenkomsten bijwonen, daarna verwachten en hopen wij dat je lid wordt van onze vereniging. Besluit je tijdens een kennismakingsbijeenkomst lid te worden en teken je ter plaatse het inschrijfformulier? Dan ontvang je de eigen bijdrage van deze avond retour!

De eigen bijdrage bedraagt € 15,00 voor leden/begunstigers en € 22,50 voor gasten. Betaling uitsluitend via de bank op IBAN NL43 ABNA 0451.6460.45 t.n.v. NVD regio Noord-Brabant o.v.v. je naam en de datum van deze bijeenkomst. Na ontvangst van je betaling is je aanmelding pas definitief..

Bij afmelding na 20 mei 2018 en bij no-show zijn we genoodzaakt de eigen bijdrage in rekening te brengen. Dit geldt ook voor gasten.

Contactpersoon

​De contactpersoon voor deze bijeenkomst is Jacqueline van de Looy.

Sponsoren

Van der Valk Hotel Eindhoven
Rudi van der Made Advies