Alv en TOP-middag Modern Manners

Alv en TOP-middag Modern Manners

Graag nodigen wij je uit om deel te nemen aan de alv en TOP-middag op zaterdag 13 januari 2018. Deze dag zijn wij te gast op Kasteel Maurick te Vught.

In de ochtend houden wij de alv en na de lunch mogen we aanschuiven voor de TOP-middag met als onderwerp ‘Modern Manners’ door Ineke van de Laak van Global Courtesy. 

De officiële inschrijfperiode is helaas verstreken. Wil je alsnog deelnemen? Stuur dan een mail aan onze secretaris Margot de Jong. 

Voor deze bijeenkomst krijgt het organiserend NVD-regioteam Noord-Brabant ondersteuning van studenten van de opleiding Secretariële beroepen van Summa Zakelijke dienstverlening te Eindhoven. De studenten helpen bij de voorbereidingen van de bijeenkomst en zijn op de dag zelf ook aanwezig.

Programma

09.30 uur: ontvangst
10.15 uur: alv
11.15 uur: pauze
11.30 uur: vervolg alv
12.30 uur: lunch
13.30 uur: TOP-middag
14.30 uur: pauze
14.45 uur: TOP-middag
15.45 uur: afsluiting
16.00 uur: netwerkborrel
17.00 uur: einde

TOP-middag Modern Manners

Ineke van de Laak
Ineke van de Laak

Gastvrijheid van het hoogste niveau is onze workshopleider van deze dag met de paplepel ingegoten. Ineke van de Laak van Global Courtesy vertelt ons deze middag over de diverse aspecten van etiquette. Het eerste deel van de workshop bestaat uit een presentatie over onder andere impact van lichaamstaal, het belang van een eerste indruk, het belang van ‘small talk’, onthouden van namen, professionele begroetingen en nog meer interessante zaken rondom ontmoetingen. Tijdens het tweede deel van de workshop gaan we interactief aan de slag met het onderwerp tafeletiquette. Samen met Ineke gaan we 'aan tafel' en krijgen we een stukje geschiedenis, leren we meer over houding en gedrag aan tafel en welke tafelmanieren wel en absoluut niet correct zijn.

Ineke van de Laak heeft onder andere gewerkt voor KLM en het Amstel Hotel te Amsterdam, het beste hotel van Nederland. Zij is internationaal gecertificeerd als trainer voor hospitality en management en is tevens verbonden aan The International Butler Academy. 

Locatie

Centraal gelegen in de omgeving van ’s-Hertogenbosch, verscholen in de natuur op een eiland van 2,2 hectare aan de rivier De Dommel te Vught ligt Kasteel Maurick. Kasteel Maurick beschikt naast het à la carte restaurant ‘Hendrik van Maurick’ over brasserie ‘Catharina van Maurick’ en diverse zalen met ieder hun eigen karakter. Of het nu gaat om een vergadering, product- en bedrijfspresentaties, huwelijk, verjaardag, receptie, lunch, diner of feestavond, Kasteel Maurick beschikt over allerlei mogelijkheden en moderne faciliteiten voor groepen van 2 tot 400 personen. Bovendien biedt het kasteel ook overnachtingsmogelijkheden.​ Met de kernwaarden kwaliteit, stijlvol, ambachtelijk en passie​ bezorgt het team van Kasteel Maurick haar gasten een onvergetelijk verblijf.​

Kasteel Maurick dateert in zijn oudste vorm uit ongeveer 1470. Het Landgoed Kasteel Maurick is 23 hectare groot en bevat onder meer het kasteel, de orangerie en de villa. Alle ruimtes in het kasteel zijn vernoemd naar bekende mannelijke bewoners in de geschiedenis van Kasteel Maurick. Los van de wetenschap dat achter elke succesvolle man een sterke vrouw staat, ​is in de geschiedenis van Kasteel Maurick terug ​te lezen ​dat een aantal dames bepalend waren voor de voortgang en het bestaansrecht van Kasteel Maurick. ​
De locatie is gelegen direct langs de A2 en je kunt gratis parkeren op het terrein.

Orangerie Kasteel Maurick
Orangerie Kasteel Maurick

Summa - Studivents

Summa Studivents
Summa Studivents

Doen en ervaren is veel leuker en leerzamer dan zitten en luisteren. Studenten laten leren in de praktijk. Dat is het voornaamste doel van Studivents, het projectbureau van Summa Zakelijke dienstverlening. Het Summa College is een regionaal opleidingscentrum in Eindhoven. De organisatie bestaat uit 22 scholen voor middelbaar beroepsonderwijs, verspreid over verschillende locaties in de Brainport Regio Eindhoven.

Studivents biedt in- en externe opdrachtgevers ondersteuning bij het van A tot Z organiseren van bijeenkomsten, projecten of activiteiten. Het onderwijs wordt hierdoor een stuk uitdagender. Het geeft de studenten veel voldoening als zij in het echt kunnen uitvoeren wat ze hebben voorbereid, in plaats van voor een fictief bedrijf. Zo krijgen zij een goed beeld van de beroepspraktijk en doen ze tegelijkertijd extra ervaring op naast hun stages. Opdrachten worden uitgevoerd door studenten van de opleiding secretaresse niveau 3 en de opleiding managementassistent/directiesecretaresse niveau 4. Het uitvoeren van de opdrachten gebeurt onder begeleiding van docenten. Op deze manier vindt begeleiding plaats op de werkvloer en zien de docenten de studenten in actie. Zo kunnen zij het proces van samenwerking direct monitoren.

Kosten en inschrijven

De eigen bijdrage voor deze dag bedraagt € 35,00 voor leden/begunstigers en voor gasten € 47,50. Betaling loopt via iDeal. Na ontvangst van de betaling is je aanmelding pas definitief. Deelname aan de alv is gratis en uitsluitend bestemd voor leden. Neem je deel aan de alv en de lunch, dan betaal je € 25,00.

0 ik ben lid en neem deel aan de alv / gratis
0 ik ben lid en neem deel aan de alv en de lunch / kosten € 25,00
0 ik ben lid en neem deel aan de alv, de lunch en de workshop / kosten € 35,00 
0 ik ben lid en neem deel aan de lunch en de workshop / kosten € 35,00
0 ik ben begunstiger en neem deel aan de lunch en de workshop / kosten € 35,00
0 ik ben gast en neem deel aan de lunch en de workshop / kosten € 47,50

Ben je NVD-lid? Meld je dan aan via de 'schrijf je in' button boven aan deze pagina. Houd je gebruikersgegevens bij de hand en kies een van de opties. Deelname geschiedt in volgorde van binnenkomst, waarbij leden en begunstigers voorrang krijgen. Let op! De aanmelding sluit op 27 december 2017. De officiële inschrijfperiode is helaas verstreken. Wil je alsnog deelnemen? Stuur dan een mail aan onze secretaris Margot de Jong. Het mailadres is: . Geef duidelijk aan waar je je voor aanmeld. En vergeet niet om de eigen bijdrage per direct over te maken. Je aanmelding is pas definitief als de eigen bijdrage is ontvangen. 

Wil je een kwitantie van deze bijeenkomst? Geef dit dan aan op het formulier. Wij zorgen er dan voor dat je kort voor de bijeenkomst je kwitantie per mail ontvangt. 

Bij afmelding na 4 januari 2018 en bij no-show zijn we genoodzaakt de eigen bijdrage in rekening te brengen. Dit geldt ook voor gasten.  

Kom kennismaken met de NVD, misschien is een lidmaatschap iets voor jou!

Directiesecretaressen en managementassistenten die lid willen worden van onze vereniging, zijn van harte welkom en kunnen zich als gast aanmelden via de 'schrijf je in' button boven aan deze pagina. Kies vervolgens voor 'registreren' en 'gast'. Als gast mag je maximaal twee bijeenkomsten bijwonen, daarna verwachten en hopen wij dat je lid wordt van onze vereniging. 

De organisatie van deze dag is in handen van NVD-regioteam Noord-Brabant en Hiltje Begieneman (vicevoorzitter).

Overnachten

Wil je de files vermijden en ontspannen aan deze dag beginnen? Kasteel Maurick biedt in samenwerking met De Ruwenberg Hotel te Sint Michielsgestel overnachtingsmogelijkheden aan. Voor onderstaande tarieven kun je op basis van beschikbaarheid de avond voor en na deze landelijke NVD-dag overnachten in een mooie hotelkamer op De Ruwenberg.

Nadere info over het hotel is hier te vinden  https://www.ruwenberg.nl/nl/hotel/
Reserveren kan o.v.v. reserveringsnummer 53155. Met dit reserveringsnummer is het alleen mogelijk om telefonisch of per e-mail te reserveren. Contactgegevens: Simone van den Nieuwenhof, De Ruwenberg: 073 55 888 51 of mail met haar via: 
·           Comfortroom excl. ontbijt € 65,00
·           Comfortroom incl. ontbijt 1-persoons € 79,50
·           Comfortroom incl. ontbijt 2-persoons € 99,00

Sponsoren

Kasteel Maurick
Global Courtesy
Summa College