Alv en TOP-middag Modern Manners

Alv en TOP-middag Modern Manners

De eerste landelijke bijeenkomst van 2018 is deze keer in het Brabantse land.

We zijn te gast bij Kasteel Maurick te Vught, voor de Brabantse leden geen onbekende locatie. Het kasteel ligt centraal in de omgeving van ’s-Hertogenbosch, verscholen in de natuur op een eiland van 2,2 hectare aan de rivier De Dommel te Vught. Kasteel Maurick beschikt naast het à la carte restaurant ‘Hendrik van Maurick’ over brasserie ‘Catharina van Maurick’ en diverse zalen met ieder hun eigen karakter.

We worden hartelijk onthaald in de Orangerie door de dames van de opleiding Secretariële beroepen van Summa Zakelijke dienstverlening te Eindhoven, die het organiserend regioteam van Noord-Brabant deze hele dag bijstaan.

De ochtend is voor de alv gepland, waarin onder andere de volgende punten aan de orde komen:
- Ninotchka Tilburgs wordt herkozen als regiobestuurder Limburg
- Hiltje Begieneman treedt af als vicevoorzitter
- Jolanda Bronsvoort wordt benoemd tot vicevoorzitter
- Geke Wijma treedt af als regiobestuurder Noord
- Ans van Kampen wordt benoemd tot regiobestuurder Noord.
 

TOP-middag Modern Manners

Gastvrijheid van het hoogste niveau is onze workshopleider van deze dag met de paplepel ingegoten. Ineke van de Laak van Global Courtesy vertelt ons deze middag over de diverse aspecten van etiquette. Het eerste deel van de workshop bestaat uit een presentatie over onder andere de impact van lichaamstaal, het belang van een eerste indruk, het belang van ‘small talk’, onthouden van namen, professionele begroetingen en nog meer interessante zaken rondom ontmoetingen. Tijdens het tweede deel van de workshop gaan we interactief aan de slag met het onderwerp tafeletiquette. Samen met Ineke gaan we ‘aan tafel’ en krijgen we een stukje geschiedenis, leren we meer over houding en gedrag aan tafel en welke tafelmanieren wel en absoluut niet correct zijn, wat soms tot grote hilariteit leidt.

Na de afsluiting door voorzitter Annelies Bessels is er gelegenheid voor een drankje en bij vertrek naar huis ontvangt iedereen van de dames van Summa nog een leuke goodiebag.

Foto's

Sponsoren

Kasteel Maurick
Global Courtesy
Summa College