Harder praten helpt niet, onbewust be´nvloeden wel!

Harder praten helpt niet, onbewust be´nvloeden wel!

Een hoop invloed beweegt zich tussen de regels door. Een van de meest krachtige en onzichtbare beïnvloeders is taal. Welke woorden met bepaalde associaties je gebruikt en welke verhalen dat in het brein oproept – oftewel, iets framet – is bepalend voor wat iemand hoort. En wat iemand hoort, stuurt onbewust wat hij ervan vindt en wat hij besluit te doen (of laten) met die informatie. Een andere grote beïnvloeder is een set psychologische vuistregels die in ieders brein verstopt zitten. Wanneer je aan de juiste knoppen draait, zullen mensen zich ineens anders gaan gedragen zonder dat ze zich gemanipuleerd voelen. Door de kracht van taal en psychologische vuistregels tussen de regels door in te zetten, kun je je overtuigingskracht enorm vergroten zonder dat je meer hoeft te beargumenteren. Oftewel: harder praten helpt niet, onbewust beïnvloeden wel!

Jolijn Mes
Jolijn Mes

Op enthousiaste wijze geeft Jolijn Mes (taalstrateeg bij Taalstrategie) een interactieve workshop ‘Harder praten helpt niet, onbewust beïnvloeden wel’. Tijdens de workshop is Jolijn ingegaan op hoe ons brein werkt en hoe je slim op die onbewuste principes in kunt spelen om beter gehoord te worden en slimmer gedrag te sturen. Ze gebruikt hierbij actuele en praktijkgerichte inzichten uit de neurolinguïstiek, communicatiewetenschap en sociale psychologie. De workshop is opgezet met actuele voorbeelden uit de praktijk en laat zien hoe taal en psychologie verleidt tussen de regels door en hoe je die kracht in je voordeel kunt gebruiken.

Locatie

Woudschoten Hotel & Conferentiecentrum in Zeist is centraal gelegen op een bosrijk eigen landgoed van 45 hectare. Tussen al dit groen biedt Woudschoten een sfeervolle accommodatie voor groepen, een compleet product met diverse faciliteiten en een helder prijsbeleid. Woudschoten is uitstekend geschikt voor één- en meerdaagse bijeenkomsten als trainingslocatie, om te vergaderen, voor congressen maar ook als sfeervol hotel voor een weekendje weg. Alle moderne kamers van Woudschoten zijn voorzien van een bureau en kijken uit op het omliggende bos. Sommige kamers hebben een balkon. In het restaurant van het hotel kun je genieten van een lichte lunch en een seizoensgebonden avondmenu dat elke maand verandert. Ook is het mogelijk lekker te ontspannen met een drankje in de lounge met terras met uitzicht op het bos.

Jubilarissen

Na de rondleiding en de workshop werd er in het restaurant een heerlijk koud/warm buffet geserveerd. Tijdens het buffet werden Mary Jutte en Marianne van der Leeden in het zonnetje gezet, omdat zij respectievelijk 25 en 12,5 jaar lid zijn van de NVD. Beiden ontvingen een cadeaubon en een prachtig boeket bloemen.
 
Na afloop ontvingen de 70 deelnemers een leuke goodiebag van Woudschoten Hotel & Conferentiecentrum. Om meteen aan de slag te kunnen gaan met het bouwen aan de eigen frames waarmee men invloed kan uitoefenen op anderen, ontvingen de deelnemers het boek 'Denk niet aan een roze olifant' van Sarah Gagestein, collega van Jolijn en eigenaresse van Taalstrategie.
 
Wij kijken terug op een geslaagde bijeenkomst en bedanken onze sponsoren:

Logo Taalstrategie
Logo Woudschoten Hotel en Conferentiecentrum