Harder praten helpt niet, onbewust be´nvloeden wel!

Harder praten helpt niet, onbewust be´nvloeden wel!

Regio Utrecht trapt op dinsdag 23 januari het nieuwe jaar af met de workshop ‘Harder praten helpt niet, onbewust beïnvloeden wel’.

Programma

Het programma voor deze avond ziet er als volgt uit:
17.30 uur   : ontvangst met een hapje en een drankje
18.00 uur   : welkom door Janneke Welvaart (regiobestuurder)
18.10 uur   :  rondleiding locatie
18.30 uur   : workshop
20.30 uur   : diner/buffet
21.45 uur   : afsluiting

Jolijn Mes
Jolijn Mes

Workshop

Een hoop invloed beweegt zich tussen de regels door. Een van de meest krachtige en onzichtbare beïnvloeders is taal. Welke woorden met bepaalde associaties je gebruikt en welke verhalen dat in het brein oproept – oftewel, iets framet – is bepalend voor wat iemand hoort. En wat iemand hoort, stuurt onbewust wat hij ervan vindt en wat hij besluit te doen (of laten) met die informatie.
 
Een andere grote beïnvloeder is een set psychologische vuistregels die in ieders brein verstopt zitten. Wanneer je aan de juiste knoppen draait, zullen mensen zich ineens anders gaan gedragen zonder dat ze zich gemanipuleerd voelen. Door de kracht van taal en psychologische vuistregels tussen de regels door in te zetten, kun je je overtuigingskracht enorm vergroten zonder dat je meer hoeft te beargumenteren. Oftwel: harder praten helpt niet, onbewust beïnvloeden wel!
 
Op 23 januari 2018 komt Taalstrateeg Jolijn Mes van Taalstrategie een interactieve workshop ‘Harder praten helpt niet, onbewust beïnvloeden wel’ geven. Tijdens de workshop gaat zij in op hoe ons brein werkt en hoe je slim op die onbewuste principes in kunt spelen om beter gehoord te worden en slimmer gedrag te sturen. Ze gebruikt hierbij actuele en praktijkgerichte inzichten uit de neurolinguïstiek, communicatiewetenschap en sociale psychologie. De workshop is opgezet met actuele voorbeelden uit de praktijk en laat zien hoe taal en psychologie verleidt tussen de regels door en hoe je die kracht in je voordeel kunt gebruiken.

Om meteen aan de slag te kunnen gaan met het bouwen aan je eigen frames waarmee je invloed kunt uitoefenen op anderen, ontvang je na de workshop het boek 'Denk niet aan een roze olifant' van Sarah Gagestein, collega van Jolijn en eigenaresse van Taalstrategie.

Locatie

Woudschoten Hotel & Conferentiecentrum in Zeist is centraal gelegen op een bosrijk eigen landgoed van 45 hectare. Tussen al dit groen biedt Woudschoten een sfeervolle accommodatie voor groepen, een compleet product met diverse faciliteiten en een helder prijsbeleid. Woudschoten is uitstekend geschikt voor één- en meerdaagse bijeenkomsten als trainingslocatie, om te vergaderen, voor congressen maar ook als sfeervol hotel voor een weekendje weg.
 
Alle moderne kamers van Woudschoten zijn voorzien van een bureau en kijken uit op het omliggende bos. Sommige kamers hebben een balkon. In het restaurant van het hotel kun je genieten van een lichte lunch en een seizoensgebonden avondmenu dat elke maand verandert. Ook is het mogelijk lekker te ontspannen met een drankje in de lounge met terras met uitzicht op het bos.

Woudschoten Hotel en Conferentiecentrum 5
Woudschoten Hotel en Conferentiecentrum 3

Kosten en inschrijven

Ben je NVD-lid? Dan kun je je aanmelden via de 'schrijf je in' button boven aan deze pagina. Houd je gebruikersgegevens bij de hand en kies één van de opties. Let op! De aanmelding sluit op vrijdag 19 januari.
 
Kom kennismaken met de NVD, misschien is een lidmaatschap iets voor jou!
Directie- en managementondersteuners die lid willen worden van onze vereniging, zijn van harte welkom en kunnen zich als gast aanmelden via de 'schrijf je in' button boven aan deze pagina. Kies vervolgens voor 'registreren' en 'gast’. Als gast mag je maximaal twee bijeenkomsten bijwonen, daarna verwachten en hopen wij dat je lid wordt van onze vereniging. Besluit je tijdens een kennismakingsbijeenkomst lid te worden en teken je ter plaatse het inschrijfformulier? Dan ontvang je de eigen bijdrage van deze avond retour!
 
De eigen bijdrage bedraagt € 17,50 voor leden en begunstigers en € 22,50 voor gasten. Betaling kan uitsluitend per bank op IBAN NL87 ABNA 045.16.46.126 t.n.v. NVD regio Utrecht, o.v.v. je naam en de datum van deze bijeenkomst. Na ontvangst van je betaling is je aanmelding pas definitief.
 
Bij afmelding na 19 januari en bij no-show zijn we genoodzaakt de eigen bijdrage in rekening te brengen. Dit geldt ook voor gasten.
 
Contactpersoon
Contactpersoon voor deze bijeenkomst is Reineke Wels.
 

Sponsoren

Logo Taalstrategie
Logo Woudschoten Hotel en Conferentiecentrum