Mooie foto’s maken met je smartphone

Mooie foto’s maken met je smartphone

In het staartje van de zomer met de neus naar de herfst: een perfecte avond in september om naar buiten te gaan. En dan niet om met de smartphone te bellen of te appen maar om te ervaren dat dit apparaatje, dat we allemaal de hele dag bij ons dragen, nog veel meer kan!

We zijn te gast bij Brasserie De Boerderij/Grand Café Aan de Beek.

Voor de workshop begint, stellen de leden Marja Ligtenberg en Liesbeth Schagen zich voor als nieuw regioteamlid. Zij volgen Ilona Heres en Bianca Lamers op die per januari het regioteam gaan verlaten. Hermie Kuiper wordt gehuldigd voor haar 5-jarig lidmaatschap.
Elise wijst nog op een nieuwe ledenwerfactie die binnenkort gaat starten. Meer informatie daarover zal in de volgende nieuwsbrief staan.

Verslag

Foto’s maken met onze smartphone kunnen we allemaal. Maar vaak zijn het vluchtig geschoten plaatjes die bij wat meer aandacht veel mooier hadden kunnen zijn. En kennen we onze camera wel goed? Zijn we op de hoogte van de vele opties die erin verborgen zitten? Janou Zoet, freelance fotografe, begint haar uitleg met ‘Ken je camera.’
We krijgen veel informatie: over rasters die helpen een  foto met recht beeld te schieten, over je focus op de horizon, dat je soms maar beter niet kunt inzoomen, hoe je perfecte panoramafoto’s maakt en de trucs die je daarbij kunt inzetten. Janou laat ons ook verschillende attributen voor smartphonefotografie zien zoals kleine statiefjes, handige lensjes en een lichtring om aan je telefoon te bevestigen voor perfecte selfies!

Na deze instructies gaan we naar buiten met de opdracht tijdens een wandeling in het Sonsbeek Park foto’s te maken waarbij we gaan letten op lijnen, in de breedste zin van het woord. En dat levert ontzettend mooie beelden op die we tijdens de barbecue rond 20.30 uur met elkaar bekijken. Dan laat Janou ons ook kennis maken met verschillende apps waarmee foto’s te bewerken zijn. Het is een prachtige avond die we met een perfect verzorgde barbecue in de buitenlucht doorbrengen. Iedere deelnemer krijgt bovendien Janou’s boek mee naar huis om alles nog eens rustig te kunnen nalezen.

foto apps

Grand Café Aan de Beek, gelegen in Park Sonsbeek, biedt een schilderij-achtig uitzicht op de Sint-Jansbeek en het park. Het ligt naast het Watermuseum waar we onze workshop zijn begonnen.

Via een wandeling door het park is Brasserie De Boerderij te bereiken,  gelegen aan de rand van het park. De parkvijver en de groene omgeving zorgen voor een prachtig decor waar wij onze foto’s konden maken. In De Boerderij zijn we, na onze fotografiewandeling, ontvangen voor een heerlijke barbecue. 

Fotoreportage

Sponsoren

Foonfoto
Arnhem Evenementelocaties