Ik wil het écht! – het effect van een groeimindset in de (werk)relatie -

Ik wil het écht! – het effect van een groeimindset in de (werk)relatie -

Karel de Waal is rector van het Citadel College en Bram Verweij is daar teamleider. Zij hebben samen de bovenbouw van deze school opgezet. Zij willen ons vanavond laten ondervinden dat écht iets kan als wij dat willen. Ze lichten toe wat growth mindset, breinleren en positieve feedback daaraan kunnen bijdragen. En falen is niet erg. Want: “to fail” is niet meer dan een First Attempt In Learning. 

We zijn te gast bij Bilderberg Hotel De Keizerskroon.

Workshop

Bram begint met een persoonlijk verhaal over verlangen en lef waarna Karel de deelnemers enkele vragen voorlegt over verlangen. Door deze vragen onstaat er direct behoorlijk wat hilariteit in de zaal en zit de sfeer er meteen goed in.
Het zijn vragen als: verlang je ernaar morgen weer te werken, verlang je naar je salaris, de zomervakantie, het avondeten, vroeger, een nieuwe baan, een nieuwe liefde, een nieuwe woning, een compliment. De deelnemers doen actief mee met groene en rode kaarten.
Deze verlangens zet Karel af tegen de trappen van de Piramide van Maslow en hij legt uit hoe verlangens je verder kunnen helpen. Competentie, autonomie en relatie zijn belangrijk om te kunnen groeien en ontwikkelen. Ze vormen de voeding van ons verlangen.
Karel en Bram laten ons kijken naar het verlangen als kind: wat wilde je vroeger worden en is dat gelukt? Of doe je nu iets anders?
Ze laten ons ook kijken naar het verlangen als werknemer met daarbij de relatie-driehoek van initiator, ondersteuner en actor.
En hier een mooi filmpje over wat wel of geen complimenten krijgen met je kan doen.

                                           LEVEN IS HET MEERVOUD VAN LEF (Loesje)

                                   IK HEB HET NOG NOOIT GEDAAN, DUS IK DENK DAT
                                                    IK HET WEL KAN. (Pipi Langkous)
 
De presentatie van Karel en Bram is hier te zien. 
 

Locatie

Door een monsterfile op de A50 waren veel van onze (90!) gasten te laat voor de bijeenkomst. Hierdoor verliepen ontvangst en start nogal rommelig. De medewerkers van het hotel lieten zich hierdoor niet van de wijs brengen en wisten ook de laatkomers nog van een hartelijk welkom te voorzien.
Bilderberg Hotel De Keizerskroon is niet voor niets uitgeroepen tot Bilderberg Hotel van het Jaar. Aan de kleinste details is te merken dat de gast hier koning/keizer is en dat wil dit hotel heel graag aan ons meegeven. In het interieur zijn nog (subtiel) diverse oude bezittingen van het Koninklijk Huis te vinden.

We zijn deze avond weer erg verwend op culinair gebied. Bijzonder was ook dat tijdens de workshop iedereen een heerlijke salade in een kommetje geserveerd kreeg.
 
Na de workshop werd ook Tineke van Eekhout nog gehuldigd als 5-jarig NVD-lid.

Sponsoren

Bilderberg Hotel De Keizerskroon

Karel de Waal en Bram Verweij