Nieuwjaarsbijeenkomst 'Veilig op reis in binnen- en buitenland'

Nieuwjaarsbijeenkomst 'Veilig op reis in binnen- en buitenland'

Tom Brabers (Expat Preventive) en
Ivo Dusch (Munckhof Business Travel)  hebben de bijeenkomst van vanavond samen voorbereid. Dat je bij het reizen naar en in het buitenland voor dilemma’s kunt komen te staan, maakt Tom ons aan de hand van verschillende voorbeelden duidelijk. Zo ontstaat er een leuke, interactieve workshop


We zijn te gast bij Wijnfort Lent.

Huldiging jubilarissen

Erelid Diet is maar liefst 25 jaar lid van de NVD en heeft een indrukwekkende NVD-loopbaan: ze was regioteamlid, regiobestuurder, projectteamlid, webmaster en fotograaf. Ze heeft heel veel voor de NVD gedaan en is nog steeds bij bijna iedere bijeenkomst aanwezig. Elise huldigt haar vandaag en Diet zelf vertelt nog enkele leuke anekdotes en bedankt alle regioteams van de afgelopen 25 jaar.
Naast Diet worden ook Magda Duteweerd en Josina Janwarin gehuldigd. Zij zijn beiden 5 jaar lid.

Workshop

Tom Brabers laat ons zien wat de aandachtspunten zijn bij het reizen naar het buitenland. Daarbij heeft onze werkgever de morele plicht te zorgen voor de medewerkers: Duty of Care. Dit filmpje geeft hierover uitleg.

Voorbereiding
Maak een back up van je paspoort bijvoorbeeld als foto in je smartphone. Streep daarbij het BSN door. Zorg voor de nodige vaccinaties, voldoende medicatie als dat van toepassing is, voldoende cash geld. Wees op de hoogte van de weersomstandigheden en andere lokale omstandigheden waarin je terecht komt.
 
Aankomst
Regel een goede pick up en zorg dat je zijn naam weet. Dat is betrouwbaar en je kunt met een gerust hart met deze persoon meegaan.
 
Duty of care
Weet dat de werkgever 24/7 verantwoordelijk is voor de reis van zijn werknemer. Om onduidelijkheid hierover te voorkomen, is het advies afspraken rondom reizen vast te leggen. De werknemer en werkgever moeten hiervan op de hoogte zijn.

Dit zijn 2 websites met meer informatie:
Zorgplicht: Wie denkt er aan de thuisblijvers? 
Zorgplicht: Een taak van de werkgever.

Locatie

Aan de noordoever van de Waal ligt het eeuwenoude Fort Lent. Je komt aanrijden en ziet een bizar historisch gebouw midden in de natuur dat wel iets weg heeft van een bunker. Onze bijeenkomst van vandaag speelt zich letterlijk onder de grond af en dat is best bijzonder te noemen. Het fort heeft een labyrint van ruimten en gangetjes met een indrukwekkende centrale overdekte binnenplaats. Aan die binnenplaats zijn meerdere kleinere intieme binnenruimten gekoppeld die we allemaal te zien krijgen tijdens de rondleiding. Grappig is dat iedere subruimte een ander interieur heeft met ander meubilair waardoor zo’n ruimte een heel eigen stijl en sfeer heeft: er zijn enkele dinerruimtes, er is een tapasbar en er zijn kookeilanden voor bijvoorbeeld kookworkshops.
In 2017 kwam er een grote subruimte bij. Niet door het uitgraven van een deel van het fort maar door het wegzuigen van zand. Heel veel zand………
Via een supersteile trap gaan we omhoog naar het indrukwekkende dakterras van waaruit we een prachtig uitzicht hebben over de Waal. In de verte ligt de ‘skyline’ van Nijmegen.
Na de rondleiding verzamelen we ons op de binnenplaats om te genieten van een heerlijk stamppotbuffet.

Het was opnieuw een topavond; een mooie bijeenkomst om 2018 mee te beginnen!

Sponsoren

Met dank aan onze sponsoren:

Expat Preventive
Munckhof Business Travel
Fort Lent