Verslag bijeenkomst Datalekken? Draai de kraan dicht!

Verslag bijeenkomst Datalekken? Draai de kraan dicht!

Een belangrijk mailtje sturen naar de verkeerde persoon. Of even iemand de weg wijzen terwijl gegevens van een klant op je scherm staan. Oeps! Het lijken onschuldige ‘foutjes’ maar het zijn echte datalekken, die kostbaar blijken als ze worden opgemerkt. Boetes kunnen vanaf mei 2018 oplopen tot miljoenen euro’s als de zogenaamde ‘GDPR’ (General Data Protection Regulation) van kracht wordt. Niet zo gek dat dit organisaties groot en klein angst inboezemt.
 
Sigmax helpt bedrijven zich klaar te maken voor deze nieuwe Europese privacywetgeving. 

Workshop Datalekken, draai de kraan dicht!

In het prachtige open atrium worden we van harte welkom geheten door Robbie Mulders, Commercieel Manager bij Sigmax. Hij neemt ons mee in de ontwikkeling die Sigmax heeft doorgemaakt in de afgelopen jaren. Daarna geeft hij het woord aan Job Leemreize, Business Consultant. Job geeft de workshop Datalekken, draai de kraan dicht! Wij krijgen het inzicht dat er snel en ongewild sprake kan zijn van datalekken. En ook vertelt Job hoe het heeft kunnen gebeuren bij een aantal vooraanstaande bedrijven. De zwakste schakel is daarin toch wel de mens. Ook moeten mensen nog antennes ontwikkelen voor veiligheid in de digitale wereld. Na de introductie van de personal computer en de smartphone staan we namelijk voor de volgende stap in de digitale evolutie: overal en altijd ‘connected’, via welk device dan ook. Dit gaat niet vanzelf. De beste software en ICT creëren de nieuwe realiteit, maar de mens bepaalt het verschil! 

​Na de workshop worden we verwend met prachtige hapjes! De foto's worden vanavond gemaakt door Daniëlle Steffens, Marketing & Communications. 

Sigmax

​Wij zijn te gast bij Sigmax, een Software en ICT bedrijf dat gesitueerd is in een prachtig en indrukwekkend gebouw, ontworpen door Architectenbureau Paul de Ruiter. Het bureau is er in geslaagd een gebouw te creëren dat niet alleen fraai oogt, maar ook bijzonder duurzaam is. Intelligente klimaatoplossingen garanderen een aangenaam binnenklimaat en leveren tegelijk een energiebesparing op. Het gebouw heeft een aantal prijzen ontvangen op het gebied van architectuur. Het bedrijf heeft een enorme groei doorgemaakt, waardoor zij genoodzaakt waren ook medewerkers te huisvesten in twee nabij gelegen panden. Ook op dit moment hebben zij nog ca. 30 vacatures.

Sigmax begon in 1998 als partner in systeembeheer voor middelgrote organisaties. Het inrichten en beheren van ICT-infrastructuren is nog altijd waar dagelijkse aandacht naar uit gaat. Sinds 2002 ontwikkelt Sigmax ook innovatieve software voor zakelijke gebruikers: op handhelds, tablets of smartphones. Sigmax heeft een indrukwekkende lijst van bekende opdrachtgevers. 

Sponsor

Wij bedanken onze sponsor: 
www.sigmax.nl