Verslag Nieuwjaarsbijeenkomst "De kracht van vrouwen"

Verslag Nieuwjaarsbijeenkomst "De kracht van vrouwen"

Onze nieuwe regiobestuurder, Inge Koolmees, begon met een fantastische openingstoespraak en wenste ons allen een prachtig 2013 toe! In navolging op ons thema 'Versterk jezelf' in 2012 zijn we in deze nieuwjaarsbijeenkomst vervolgens ingegaan op de 'kracht van vrouwen'. Wat is de drijfveer en kracht van vrouwen om 'topfuncties' aan te gaan, hoe gebruiken ze hun kwaliteiten en wat moeten ze ervoor laten. Claudia Zwart vertelde haar ervaringen op deze bijzondere locatie, kasteel Heeswijk.

Kasteel Heeswijk

We waren te gast bij het formidabele Kasteel Heeswijk. De voormalige waterburcht uit de 11e eeuw staat er na de recente restauraties karakteristieker en fraaier bij dan ooit tevoren en behoort tot de 4 topmonumenten van de provincie Noord-Brabant. We konden op eigen gelegenheid rondlopen door deze historische locatie die uitermate geschikt is voor het vieren van een feest of stijlvol diner. Tussendoor werden we verwend met lekkere hapjes.

foto Claudia Zwart

Global Women Leadership Project

Vervolgens vertelde Claudia Zwart van Totara over haar Global Women Leadership Project en de indrukwekkende interviews die zij heeft gehouden met internationale vrouwelijke leiders in India, Suriname, Rusland en Zuid-Afrika. Met dit project is zij nu verbonden aan de Verenigde Naties. De bezoeken hebben een belangrijke bijdrage gegeven en op verzoek van deze vrouwen gaat Claudia nu een Global Women Leadership Netwerk opstarten.
Claudia nam daarna een interview af met Lydia van den Bogaard over wat haar 'kracht en drijfveer' is om hoofdbestuurder te zijn van de NVD. 

Kleine zaal

Afsluiting

Na afloop trokken we ons terug in de keldergewelven van het kasteel, het warme hart voor exclusieve ontmoetingen, partijen en recepties, waar een heerlijke maaltijd werd geserveerd. Gezellig na- en bijpratend met elkaar was dit een superavond. Na de bedankjes aan de gastvrouwen van Kasteel Heeswijk, Sabine en Simone, en ook Claudia en Lydia voor hun bijdrage en Inge succes wensend in haar functie als regiobestuurder, ging iedereen voldaan naar huis en gaan we vol frisse moed en energie dit nieuwe jaar in!