Webinar Toekomst van de virtual assistant

Webinar Toekomst van de virtual assistant

Op woensdag 24 juni om 19 uur verzorgen Mariëlle Elsing en Mirelle Petit van Welles! Office Academy de online workshop de Toekomst van de virtual assistant. De mogelijkheid om te voldoen aan de veranderende vraag in ondersteuning. Tijdens deze avond leer je meer over de mogelijkheden van dit sterk groeiende vak.

Dit webinar wordt landelijk aangeboden. Leden kunnen zich aanmelden via de app. Op woensdag 27 mei hebben alle leden van de NVD een mail ontvangen met instructies over de app en hoe je deze kunt downloaden. Aanmelden van onze gasten en NVD partners kan door middel van hier te klikken.

Over de workshop

De NVD wil als enige vakvereniging voor directie- en managementondersteuners meegaan met haar tijd. De afgelopen decennia is met grote regelmaat geroepen dat het vak van een (directie)ondersteuner verdwijnt. Niets is minder waar blijkt; de rol van ondersteuner is nog steeds onverminderd nodig. Wel is de invulling van de functie veranderd en er worden andere competenties gevraagd zoals: situationeel helpen, meer samenwerken, optimalistisch in plaats van perfectionistisch, vanuit eigen kracht opereren, communicatief sterk en kunnen beïnvloeden, dirigent en sparringspartner. Duidelijke keuzes maken en jezelf kunnen profileren. Ontzorgen op hoog niveau! 

Andere organisatievormen
Tegenwoordig worden andere organisatievormen gekozen vanuit de behoefte om efficiënter en flexibeler te kunnen werken. De grens tussen ‘allemaal zelf doen’ en ‘centraal laten doen’ schuift verder op, waarbij die centrale plek binnen of buiten de organisatie kan liggen. Denk hierbij aan poolsecretariaten, servicedesks, freelance medewerkers, notuleerservice of Virtual Assistants.
Het beroep Virtual Assistant is in opkomst. Een Virtual Assistant ondersteunt kleine ondernemers en midden en kleinbedrijven bij de dagelijkse werkzaamheden. Hierbij kun je denken aan agenda- en emailbeheer, onderhoud website en social media, ondersteuning financiële administratie, organiseren van evenementen, etc. Al die zaken waar ondernemers geen tijd of geen zin in hebben, maar wel moeten gebeuren. Door het ontzorgen van de ondernemer kan deze zich meer bezighouden met zijn of haar passie.
​Mariëlle Elsing en Mirelle Petit van de Welles! Office Academy, verzorgen een opleiding voor startende Virtual Assistants en delen hun ervaringen tijdens deze Regiobijeenkomst. Tijdens het interactieve deel van de workshop worden al jullie vragen beantwoord. 

Nog een klein stukje geschiedenis: Mariëlle en Mirelle zijn in 2015 gestart met hun onderneming Elle Office Support. Zij werken dagelijks voor een groot aantal ondernemers als Virtual Assistant. De ervaringen die zij opdoen als Virtual Assistants én de toenemende vraag van aankomende Virtual Assistants om informatie, hebben ertoe geleid dat deze kennis is omgezet in de opleiding voor startende Virtual Assistants. 

Marielle en Mirelle