Druk leven in alle rust

Druk leven in alle rust

In de tweede bijeenkomst van 2020 zijn we te gast bij Landgoed Klarenbeek in het gelijknamige dorp. Een uniek landgoed met een ondernemend hart. In de workshop ‘een druk leven in alle rust’ gaan we door middel van een eenvoudige en praktische methode aan de slag om grip te krijgen op ‘drukte’. 

Workshop

We krijgen een gastvrije ontvangst op Landgoed Klarenbeek. Na een drankje en een hapje vertellen Catherine Krepel en Oscar Grift over de mogelijkheden en een korte film geeft ons een goede eerste indruk. Daarna is er een korte rondleiding door het gebouw. De slogan van dit Landgoed is “beleving van industrieel erfgoed, midden in de natuur.
 
Na de proeverij is het tijd voor de workshop door Paula Prinsen en Ellen Mulder-Prinsen van Druk Coaching. Deze twee enthousiaste dames lichten het programma toe. Om te beginnen is het nodig is dat je niet altijd ‘aan’ staat, net als bij topsporters is het noodzakelijk rust te nemen. Bewust stilstaan bij welke keuzes ga ik maken. 
 
Door middel van de “drukwijzer” lopen we de 4 drukpijlers langs zodat we beter kunnen omgaan met de drukte in ons leven.

1. Formuleer jouw doel
Hier bepaal je de koers en formuleer je jouw doel vanuit dat wat jij belangrijk vindt. Als het doel helder is, weet je ook welke stappen nodig zijn om dit te bereiken. Daardoor is je intrinsieke motivatie hoog en dat verhoogt ook je werkplezier. 
2. Stel prioriteiten
We bespreken de prioriteitenmatrix van Eisenhower om beter onderscheid maken in de verschillende werkzaamheden. Je kunt dan een reële, overzichtelijke planning maken. Dit motiveert en geeft meer rust. 
3. Maak bewuste keuzes
Als je doel helder is, kun je bewuste keuzes maken, kijk naar je eigen gewoontes en daag jezelf uit om kleine veranderingen aan te brengen. Deze veranderingen gaan jou tijd opleveren. Soms is het nuttig om lummeltijd in te plannen zodat de creativiteit beter kan stromen. 
4. Communiceer assertief
Dit kun je heel goed oefenen door je grenzen te bewaken en je gedachten en gevoelens kenbaar te maken. Je hoeft als je nee zegt niet altijd een uitleg te geven soms is het voldoende om een korte uitleg te geven of een alternatief aan te dragen. 
 
Tijdens de workshop bespreken we per tafel concrete handvatten om direct morgen mee aan slag te gaan. Na de workshop is er tijd om elkaar te ontmoeten met een afsluitend drankje. 

Sponsors

Deze bijeenkomst is mede mogelijk gemaakt door Druk Coaching en Landgoed Klarenbeek.