Haal meer uit Office 365 - Inspiratiesessie

In een winters Openluchtmuseum wensen we elkaar om te beginnen een goed nieuwjaar. Drie van onze leden worden in het zonnetje gezet: Antoinette Evers-Bon, Mieke de Riemer en Anke Dijkhuizen zijn 12½ jaar lid en Corrie van Thiel is 5 jaar lid.

Vanavond laten we ons inspireren over de (oneindige) mogelijkheden van Office 365, met name de nieuwe apps Teams, Planner en ToDo. Er gaat een wereld voor ons open …

Verslag

Na de ontvangst bij de entree, stappen we in de tram voor een verwarmde rit door een prachtig verlicht museum. We vervolgen de rondleiding te voet en worden in diverse locaties verrast met hapjes onderweg naar Loods Goes.

Joyce Dunnewold is gestart met Haal meer uit Office om kennis te delen over slimmer werken. Office 365 is enerzijds een update en anderzijds uitgebreid met nieuwe apps die het werk efficiënter maken: van brengen naar halen. Vanavond ligt de focus op drie nieuwe apps:
- Teams voor interne samenwerking
- Planner voor het organiseren van (eigen en gedeeld) werk
- ToDo vooral voor je eigen werk
 

13 januari compilatie

Teams is ontwikkeld om slim samen te werken en communicatie te stroomlijnen. Het is belangrijk om vooraf na te denken hoe je Teams gaat gebruiken, bv. wie teams en kanalen (sub-sites over projecten) mag aanmaken. Sinds kort zijn privékanalen toegevoegd voor 1-op-1 afstemming binnen een team.

Een paar tips:
- Zorg dat je in de Teams zit, waar je manager aan deelneemt (vergelijk toegang tot mailbox)
- Maak onderling afspraken over reageren op berichten
- Maak onderscheid tussen gesprekken (voor communicatie) en aankondigingen (voor informatie)
- Zet de meldingen per mail uit zodra je gewend bent om te halen
- Gebruik Teams om collega’s te spreken via video of door een beeldvergadering te organiseren (ook voor externen)

Planner is geen aparte app, maar een internet-toepassing, die bijvoorbeeld in Teams gebruikt kan worden. In Planner kun je taken toewijzen, de voortgang bijhouden, controlelijsten maken (herbruikbaar = handig!) en nog veel meer. Tip: Joyce geeft op 13 februari een webinar over Planner

ToDo lijkt op Taken in Outlook, maar is mooier, heeft meer mogelijkheden en synchroniseert met Outlook en Planner. Een wereld aan mogelijkheden om te stoppen met mailen en te starten met efficiënt(er) werken.

Joyce heeft ons in vogelvlucht meegenomen in de toekomst qua werk – veel dank daarvoor. Hoog tijd om met elkaar te filosoferen over de oneindige mogelijkheden tijdens het netwerkdiner.
 

Sponsoren

Deze bijeenkomst is mede mogelijk gemaakt door Haal meer uit Office en Nederlands Openluchtmuseum.