Taal met humor

Taal met humor


Deze nieuwjaarsbijeenkomst was ook de eerste regiobijeenkomst in ons gouden jubileumjaar. Dus hebben wij gezocht naar een combinatie van feestelijke elementen, met humor, een beetje theater, wat verwennerij én behoud van een vakinhoudelijke karakter.
Op het mooie landgoed van onze begunstiger Huize Bergen vertelde bekende Brabander Wim Daniëls ons deze avond op eigen wijze over de geschiedenis van de komma, de geschiedenis van het woordenboek Van Dale en de herkomst van onze woorden.

Verslag

Met meer dan 70 gasten hebben we een bijzonder mooie avond mogen beleven.
De ingrediënten van deze avond waren de prachtige locatie, heerlijk eten, pure verwennerij, warm gevoel van gastvrijheid, een champagne fles sabreren, een verrassende presentatie/bingo van Laura Conradi met haar team van Never Ever Blue. En een prikkelende gastpreker over de Nederlandse taal met humor door niemand minder dan Wim Daniëls.

Over de spreker


Wim Daniëls is schrijver van boeken over taal, literaire verhalenbundels, woordenboeken, poëzie en informatieve boeken over uiteenlopende onderwerpen. Hij schrijft boeken voor volwassenen, jongeren en kinderen. Met Kasper Boon maakte hij een bordspel: Het Grote Taalspel.
Verder houdt Wim lezingen en voordrachten en is hij te boeken als gespreksleider, presentator en dagvoorzitter. Ook wordt hij regelmatig gevraagd bij televisieprogramma’s als het gaat het taalkwesties. Van 2009 tot 2014 was Wim vaste columnist bij het radioprogramma Spijkers met koppen. Veel van zijn bijdragen aan Spijkers met Koppen zijn gebundeld in het boek Spijkerbalsem. Je kunt Wim raadplegen bij twijfel over de kwaliteit van teksten. Hij maakt analyses, geeft adviezen en verzorgt taaltrainingen.

foto-wim

Over de locatie


Landgoed Huize Bergen met het monumentale landhuis uit 1916 ligt verscholen in een prachtig park met eeuwenoude bomen. Hier, op een steenworp afstand van ‘s-Hertogenbosch, vind je alles om een bijeenkomst onvergetelijk te maken: rijk gedecoreerde stijlkamers, authentieke details, een hartelijke ontvangst en gastronomische specialiteiten. Landgoed Huize Bergen heeft 20 vergaderruimtes, 105 hotelkamers en -naast de villa- meerdere accommodaties op haar terrein waaronder een schitterend koetshuis
Een succesvolle bijeenkomst begint in een inspirerende omgeving met een unieke beleving. Het eindresultaat bepaal jij, voor de rest staan wij voor je klaar. Of het nu gaat om een besloten vergadering, intensieve training, inspiratiedag of productpresentatie, wij denken graag met je mee over een invulling die bij al jouw wensen past.
Ervaar de huiselijke sfeer van vroeger maar dan met hedendaags comfort.
Landgoed Huize Bergen maakt samen met locatie EIGENTIJDSERF in Westelbeers onderdeel uit van Joannes Hospitality. Een sociale onderneming met een maatschappelijke missie. Opbrengsten uit de exploitatie van beide locatie komen ten goede aan ideële doelen via de Joannes Bosco Stichting. De stichting kiest daarbij bewust voor projecten gericht op de ontwikkeling van jongeren in Brabant die wel 'een steuntje in de rug' kunnen gebruiken.

Landgoed Huize Bergen_ terras _ Ringelberg fotografie -jun18

Sponsoren

Wij danken deze avond aan Landgoed Huize Bergen en Wim Daniëls.