Taal met humor

Taal met humor


Deze nieuwjaarsbijeenkomst is ook de eerste regiobijeenkomst in ons gouden jubileumjaar. Dus hebben wij gezocht naar een combinatie van feestelijke elementen, met humor, een beetje theater, wat verwennerij én behoud van een vakinhoudelijke karakter.
Op het mooie landgoed van onze begunstiger Huize Bergen vertelt bekende Brabander Wim Daniëls ons deze avond op eigen wijze over de geschiedenis van de komma, de geschiedenis van het woordenboek Van Dale en de herkomst van onze woorden.

Inschrijfknop (002)

Over de spreker


Wim Daniëls is schrijver van boeken over taal, literaire verhalenbundels, woordenboeken, poëzie en informatieve boeken over uiteenlopende onderwerpen. Hij schrijft boeken voor volwassenen, jongeren en kinderen. Met Kasper Boon maakte hij een bordspel: Het Grote Taalspel.
Verder houdt Wim lezingen en voordrachten en is hij te boeken als gespreksleider, presentator en dagvoorzitter. Ook wordt hij regelmatig gevraagd bij televisieprogramma’s als het gaat het taalkwesties. Van 2009 tot 2014 was Wim vaste columnist bij het radioprogramma Spijkers met koppen. Veel van zijn bijdragen aan Spijkers met Koppen zijn gebundeld in het boek Spijkerbalsem. Je kunt Wim raadplegen bij twijfel over de kwaliteit van teksten. Hij maakt analyses, geeft adviezen en verzorgt taaltrainingen.

foto-wim

Over de locatie


Landgoed Huize Bergen met het monumentale landhuis uit 1916 ligt verscholen in een prachtig park met eeuwenoude bomen. Hier, op een steenworp afstand van ‘s-Hertogenbosch, vind je alles om een bijeenkomst onvergetelijk te maken: rijk gedecoreerde stijlkamers, authentieke details, een hartelijke ontvangst en gastronomische specialiteiten. Landgoed Huize Bergen heeft 20 vergaderruimtes, 105 hotelkamers en -naast de villa- meerdere accommodaties op haar terrein waaronder een schitterend koetshuis
Een succesvolle bijeenkomst begint in een inspirerende omgeving met een unieke beleving. Het eindresultaat bepaal jij, voor de rest staan wij voor je klaar. Of het nu gaat om een besloten vergadering, intensieve training, inspiratiedag of productpresentatie, wij denken graag met je mee over een invulling die bij al jouw wensen past.
Ervaar de huiselijke sfeer van vroeger maar dan met hedendaags comfort.
Landgoed Huize Bergen maakt samen met locatie EIGENTIJDSERF in Westelbeers onderdeel uit van Joannes Hospitality. Een sociale onderneming met een maatschappelijke missie. Opbrengsten uit de exploitatie van beide locatie komen ten goede aan ideële doelen via de Joannes Bosco Stichting. De stichting kiest daarbij bewust voor projecten gericht op de ontwikkeling van jongeren in Brabant die wel 'een steuntje in de rug' kunnen gebruiken.

Landgoed Huize Bergen_ terras _ Ringelberg fotografie -jun18

Globaal programma


17.30 uur            Ontvangst met drankje en amuse
18.00 uur            Welkomstwoord door regiobestuurder NVD
18.15 uur            Introductie locatie Huize Bergen
18.45 uur            Diner
20.00 uur            Voordracht Wim Daniëls
21.30 uur            Afronding
21.40 uur            Dessert + netwerkborrel
22.15 uur            Einde programma 

Inschrijving en kosten

Ben je NVD-lid? Meld je dan aan via de 'schrijf je in' button bovenaan deze uitnodiging. 
De administratie voor deze bijeenkomst organiseren we deze keer via Easydus. Dus alles rondom jouw aanmelding ziet er deze keer wat anders uit dan je van ons gewend bent.

De eigen bijdrage bedraagt € 17,50 voor leden/begunstigers en € 22,50 voor gasten. Betaling voor deze bijeenkomst kan uitsluitend via iDeal. Na je aanmelding word je direct doorgestuurd naar de betaalomgeving van iDeal/Sisow. Na ontvangst van je betaling is je aanmelding pas definitief en ontvang je een kwitantie.

Kom kennismaken met de NVD, misschien is een lidmaatschap iets voor jou!

Directie- en managementondersteuners die lid willen worden van onze vereniging, zijn van harte welkom en kunnen zich als gast aanmelden via de 'schrijf je in' button boven aan deze pagina. In het formulier kun je aangeven dat je als gast komt. Als gast mag je maximaal twee bijeenkomsten bijwonen; daarna verwachten en hopen wij dat je lid wordt van onze vereniging. Besluit je tijdens een kennismakingsbijeenkomst lid te worden en teken je ter plaatse het inschrijfformulier? Dan ontvang je de eigen bijdrage van deze avond retour!

Let op! De aanmelding sluit op 23 januari 2020.
Bij afmelding na 23 januari 2020 en bij no-show ben je de eigen bijdrage nog steeds aan ons verschuldigd. Dit geldt ook voor gasten.
 

Contactpersonen

Deze bijeenkomst wordt georganiseerd door Jacqueline van de Looy en Marjolein van Maldegem.