Hoe schrijf je een boeiende blog

Misschien vind je het creatief of journalistiek schrijven van een blog een leuke uitdaging. Misschien blokkeert je pen meteen bij de eerste gedachte aan het componeren van een pakkende tekst die je via digitale media aanbiedt. Ed Grubben neemt ons mee in de wereld van het schrijven.

Programma

17.30 uur Inloop/ontvangst
18.00 uur Welkomstwoord door regiobestuurder, Ans van Kampen Wieling
18.15 uur Welkom door de eigenaren van het Norgerhout
18.30 uur Diner
19.15 uur Workshop: Een boeiende blog schrijven? door Ed Grubben          
21.00 uur Afsluiting

Ed Grubben

Workshop

Ed Grubben begeleidt al meer dan 25 jaar als gecertificeerd managementconsultant, coach en trainer allerlei organisaties en professionals.
 
Wat gaan we doen?
Je ontdekt de eisen waaraan een succesvol blog moet voldoen.
Je verkent of je de neiging hebt om te schrijven zoals Beethoven componeerde of dat je juist meer werkt als Mozart. En: wat betekent dat dan voor jouw blogsucces?
Je krijgt zeven technieken om de boeiende werking van je tekst aan te scherpen zoals het werken met een psychologische volgorde, het verleiden van de lezer in de opening en het schrijven vanuit al je zintuigen.
 
Hoe kom je goed voorbereid naar de workshop?
Neem een voorbeeld mee van een blog van jezelf of een ander dat jij goed geschreven vindt. Bedenk waarom je dit een geslaagd blog vindt.
Stel je voor dat je binnenkort een blog wilt plaatsen. Over welk onderwerp wil jij dan schrijven en in welk medium verschijnt dat blog? Mocht je al een eerste ruwe versie van de tekst hebben, neem die gerust mee. In de workshop kun je aan een nieuwe of bestaande tekst werken.
Je mag een IPad of laptop meenemen. Zorg wel dat deze goed opgeladen is. Je mag uiteraard ook op papier werken.

"Huiswerk"
Omdat de NVD dit jaar 50 jaar bestaat, gaan we individueel tijdens deze workshop een blog schrijven met als onderwerp "de meerwaarde van de NVD voor onze beroepsgroep en de maatschappij en eventuele ontwikkelrichtingen van onze vereniging in de komende tien jaar". Denk hier alvast over na. Na afloop van de workshop krijgen de deelnemers de kans om de blog verder uit te werken en de drie beste blogs verschijnen in de regionale nieuwsbrief. Een jury selecteert uit de inzending de drie beste blogs: goud, zilver en brons.

restaurant

Locatie

Het dinercafé Norgerhout van Tim en Pim. Een jongensdroom is in 2019 uitgekomen, het opzetten en managen van een eigen zaak.
 
Om voor reuring te zorgen, hebben ze bewust gekozen voor een breed en gevarieerd aanbod. Het diner is de basis, maar de lunch en de borrel krijgen minstens zoveel aandacht. Ook het verzorgen van aanvragen op maat doen ze met veel enthousiasme. Arrangementen en buffetten voor teamuitjes, verenigingen, bruiloften maar ook condoleances… noem het en ze regelen het.
 
Het laagdrempelige en toegankelijke dinercafé grenst aan het oudste bos van Noord-Nederland: oerbos Norgerholt.
De natuur is terug te vinden in zowel het interieur, de menukaart als ook in verschillende activiteiten. 

Opmerking: Bij het Norgerhout kan op onze avond de 1,5m in verband met Covid-19 worden gewaarborgd.

Kosten en inschrijven

Ben je NVD-lid? Dan kun je je aanmelden via de 'schrijf je in' button boven aan deze pagina. Houd je gebruikersgegevens bij de hand en kies één van de opties.

Let op! De aanmelding sluit op 29 september 2020.
Kom kennismaken met de NVD, misschien is een lidmaatschap iets voor jou!
Directie- en managementondersteuners die lid willen worden van onze vereniging, zijn van harte welkom en kunnen zich als gast aanmelden via de 'schrijf je in' button boven aan deze pagina. Kies vervolgens voor 'registreren' en 'gast’. Als gast mag je maximaal twee bijeenkomsten bijwonen, daarna verwachten en hopen wij dat je lid wordt van onze vereniging. Besluit je tijdens een kennismakingsbijeenkomst lid te worden en teken je ter plaatse het inschrijfformulier? Dan ontvang je de eigen bijdrage van deze avond retour!

De eigen bijdrage bedraagt € 22,50 voor leden/begunstigers en € 25,00 voor gasten. Betaling uitsluitend via de bank op IBAN / Bankrekeningnummer NL67ABNA0451644255 t.n.v. NVD Regio Noord, o.v.v. je naam en de datum van deze bijeenkomst.

Bij afmelding na 30 september 2020 en bij no-show zijn we genoodzaakt de eigen bijdrage in rekening te brengen. Dit geldt ook voor gasten.

Contactpersoon
Contactpersoon voor deze bijeenkomst is Martha Landman, tel. 06-28 89 18 28

Sponsor

logo Norgerhout