Verslag Snellezen 2.0 - Voedsel voor lichaam en geest

Verslag Snellezen 2.0 - Voedsel voor lichaam en geest

Op woensdag 30 oktober bezoeken we Holiday Inn Leiden, een mooi hotel met veel vergaderzalen en goede bereikbaarheid voor stad en strand. Het belooft een leerzame avond te worden, Voedsel voor lichaam en geest.
 

Welkom door regiobestuurder en locatie

Ella verwelkomt ons waarbij ze twee gasten en een nieuw lid voorstelt. Zij roept de leden op met ideeën te komen voor volgend jaar. In ieder geval is Office 365 onderwerp van een volgende regiobijeenkomst. Ook vraagt zij namens de projectgroep Historie en Toekomst van de projectgroep NVD 50 jaar of er leden zijn die iets willen schrijven voor de glossy die deze projectgroep gaat maken. Voor meer informatie zie de E-zine van september
Tot slot een aandachtspunt m.b.t. de aanmeldprocedure op de website. Het aanmelden levert wel eens problemen, meldt dit ajb bij de regiobestuurder.
Na een Power Point Presentatie van Mirjam en Carmen van Holiday Inn over de hotelfaciliteiten en de vergadermogelijkheden (helaas geen rondleiding) schuiven we aan voor een lekker diner. Bijzonder is het voorgerecht van diverse paddenstoelen.

 

Workshop 2.0

De komende anderhalf uur vertelt Frans Duijts ons hoe het brein werkt en hoe we aan de hand van het koppelen van woorden aan beelden zaken beter kunnen onthouden. Wij als secretaresses moeten veel lezen, analyseren en onthouden. Een tip voor sneller lezen op papier is met een pen de woorden te volgen net als een kleuter die met zijn vinger de letters langsgaat. Om op het beeldscherm sneller en beter te lezen raadt Frans aan ons beeldscherm tussen half 12 en 2 uur op nachtmodus te zetten. Lees vanaf de bovenkant van het scherm, zet autoscrollen aan (ctrl shif H) en zet een aantal steekwoorden in een opmerking voor de kantlijn van een alinea. Zo kun je de belangrijkste informatie snel terugvinden.  Je kunt ook woorden met @ of # in de opmerking toevoegen om snel te kunnen zoeken in een tekst.
Ondanks dat de techniek ons in de steek laat, zorgt het energieke verhaal van Frans dat we anderhalf uur geboeid naar hem luisteren en meedoen aan de uitdagingen (draai je linkerarm linksom en je rechterbeen rechtsom).
Rond kwart voor 10 gaan we richting huis. Voldaan en moe na dit voedsel voor lichaam en geest.
 
Grace Hicks
NVD lid Zuid-Holland