De toekomst als (virtual) assistant

De toekomst als (virtual) assistant

De NVD wil als enige vakvereniging voor directie- en managementondersteuners meegaan met haar tijd. De afgelopen decennia is met grote regelmaat geroepen dat het vak van een (directie)ondersteuner verdwijnt. Niets is minder waar blijkt; de rol van ondersteuner is nog steeds onverminderd nodig. Wel is de invulling van de functie veranderd en er worden andere competenties gevraagd zoals: situationeel helpen, meer samenwerken, optimalistisch in plaats van perfectionistisch, vanuit eigen kracht opereren, communatief sterk en kunnen beïnvloeden, dirigent en sparringspartner. Duidelijke keuzes maken en jezelf kunnen profileren. Ontzorgen op hoog niveau! 

MariŽlle

Andere organisatievormen

Tegenwoordig worden andere organisatievormen gekozen vanuit de behoefte om efficiënter en flexibeler te kunnen werken. De grens tussen ‘allemaal zelf doen’ en ‘centraal laten doen’ schuift verder op, waarbij die centrale plek binnen of buiten de organisatie kan liggen. Denk hierbij aan poolsecretariaten, servicedesks, freelance medewerkers, notuleerservice of Virtual Assistants (VA).

Programma

  • 17:30-18:00 uur Ontvangst deelnemers
  • 18:00 - 19:00 uur Welkomstwoord regiobestuurder en rondleiding locatie
  • 19:00 - 19:30 uur Introductie Welles! Office 
  • 19:30 - 20:00 uur Diner
  • 20:00 - 21:30 Interactieve en inspirerende workshop
  • 21:30 uur Netwerkborrel

Het beroep Virtual Assistant

is in opkomst. Een Virtual Assistant ondersteunt kleine ondernemers en midden en kleinbedrijven bij de dagelijkse werkzaamheden. Hierbij kun je denken aan agenda- en emailbeheer, onderhoud website en social media, ondersteuning financiële administratie, organiseren van evenementen, etc. Al die zaken waar ondernemers geen tijd of geen zin in hebben, maar wel moeten gebeuren. Door het ontzorgen van de ondernemer kan deze zich meer bezighouden met zijn of haar passie. Maar denk ook bijvoorbeeld aan de Office-Manager die op afstand de werkzaamheden verricht. Die als spin in het web zorgt dat de directie nergens meer aan hoeft te denken en op deze manier ontzorgt. Steeds meer bedrijven kijken ook naar deze mogelijkheden en zien hier de voordelen van in. Een VA is niet per definitie een ZZP-er maar kan ook in loondienst werken. 

MariŽlle Elsing en Mirelle Petit

van de Welles! Office Academy, gevestigd in Hazerswoude-Dorp, verzorgen een opleiding voor startende Virtual Assistants (ook als je in loondienst bent) en delen hun ervaringen tijdens deze Regiobijeenkomst. Tijdens het interactieve deel van de workshop worden al jullie vragen beantwoord.   

Locatie