Verslag Regionale TOP-avond - Code Rood

Verslag Regionale TOP-avond - Code Rood

Het is een gezellig weerzin bij Diner Thuis in Den Haag voor een bijeenkomst met de titel Code Rood. Rood, één van mijn favoriete kleuren, en toch verbaasde het mij dat er weinig rood werd gedragen. Ik zie vele bekende gezichten en het voelt vertrouwd. Ik spreek iemand uit de regio Amsterdam die wilde kijken of deze verenging iets voor haar is. En zij vertelde mij na afloop dat zij zich heel welkom heeft gevoeld en dat de sfeer onderling goed is. Die wordt zeker lid.  

Waar waren we dit keer te gast?

Diner Thuis zit in een karakteristiek pand waar je kunt vergaderen en vooral lekker eten. Wij  worden verrast met een heerlijke soep, keuze uit twee hoofdgerechten, vis en kip (of was het eend, verbeter het maar hoor) met lekkere groenten en uiteraard koffie/thee toe. Een ware traktatie. 
 

Waar ging de workshop over?

Na het eten begint de workshop Code Rood onder leiding van Leroy Maduro van Maduro Training & Consultancy  
Hij introduceert het begrip stress en legt uit dat dit op een positieve en negatieve manier wordt ervaren. Stress brengt een zekere spanning met zich mee en de essentie is aanleren hoe je met bepaalde situaties kunt omgaan, want hoe wij dingen zien is allesbepalend voor het resultaat. Er kwamen al diverse voorbeelden aan bod, maar deze avond is vooral een introductie geweest om je te laten zien dat je weerbaarheid, zowel mentaal, fysiek als verbaal, kunt beïnvloeden als je je open durft te stellen. Prachtig was dan ook het YouTube filmpje van Derek Redmond die in 1992 tijdens de Olympische Spelen liet zien dat doorzettingsvermogen alles is.  https://www.youtube.com/watch?v=r-Yn4b9iClE
 
Op 9 november tijdens de landelijke TOP dag van de NVD wordt er meer ingezoomd op dit thema en zal Leroy wederom de bijeenkomst leiden en ons nog veel meer vertellen over stress en het voorkomen ervan. Tijdens de TOPdag wordt  de opgedane kennis toegespitst op de praktijk. Want hoe zorg je ervoor dat jij als secretaresse blijft functioneren en presteren, terwijl je te maken krijgt met allerlei spanningen en emoties? Een hele relevante vraag, waarover we het gaan hebben. Je krijgt gedurende deze dag concrete tools in handen, zodat je de rust kunt vinden in iedere situatie. Niet alleen in je werk, maar ook privé.  De  bijeenkomst is in Babylon in Den Haag en je kunt je hiervoor nu inschrijven. IK zie ernaar uit. Jij ook?
 
Geschreven door Jacky Gersie, lid NVD Zuid-Holland

IMG-20190915-WA0002
IMG-20190915-WA0000
IMG-20190915-WA0001