Servant-Leadership

Servant-Leadership

Servant-Leadership is als leiderschapsprincipe uitgewerkt door de Amerikaan Robert K. Greenleaf. Zijn jarenlange ervaring bij AT&T en zijn zorg voor de komende generaties resulteerde in 1970 in zijn boek ’The Servant as leader’. Hierin benadrukt hij dat een leider in de eerste plaats een dienaar moet zijn. Wereldwijd bracht dit een nieuwe beweging op gang. Het is een gedegen principe dat al jarenlang in organisaties wordt doorgevoerd. Servant-Leadership is geen stijl maar een levenshouding.

De workshop

Servant-Leadership is de kunst om mensen te laten groeien om zo voor zichzelf, anderen, de organisatie en de samenleving als geheel van toegevoegde waarde te zijn. Servant-Leaders zijn in staat om vanuit gedeelde waarden mensgerichte organisatieculturen te creëren en zo de toekomst van hun organisatie te bestendingen. Servant-Leadership is bij uitstek geschikt om vanuit leiderschap een transformatie naar een welkomere organisatiecultuur te initiëren, faciliteren en continueren. Het betreft leiders die de mens in de organisatie voorop wil stellen en zij kenmerken zich door 10
karakteristieken:

10 Karakteristieken

Workshop wordt gegeven door Greenleaf Academy

Onze workshopleider van de avond is Ron Groothuis, Greenleaf Academy.

Greenleaf Academy bouwt aan inclusieve en menselijke organisatieculturen met als resultaat:
• dat de organisatie levert wat ze belooft,
• Klanten excellente dienstverlening ervaren,
• er met plezier (samen)gewerkt wordt,
• een organisatie waarin iedereen zich thuisvoelt en meedoet, waardoor succesvolle en wendbare organisaties ontstaan.

Greenleaf Academy is gespecialiseerd in persoonlijke en leiderschapsontwikkeling voor cultuur- en organisatietransformatie. Dagelijks begeleiden zijj mensen die intrinsiek de drive hebben om anderen te laten groeien. (Toekomstig) Leidinggevenden die willen groeien in Servant-Leadership, in het leiderschap dat hun organisatie van hen vraagt. Het onderscheidend vermogen van Servant-Leadership zit in het feit dat het meer is dan ontwikkeling van management-, coach- of leiderschapsvaardigheden. Bij Servant-Leadership gaat het vooral om de ontwikkeling van jou als mens. Om vanuit deze persoonlijke groei als leider het verschil in een organisatie te maken. Het is de synergie tussen mens en organisatie.

Ron Groothuis
Greenleaf Academy

Programma

17.30 uur       Welkom door regioteamlid Jolanda van Driel en start rondleiding COMM
18.00 uur        Workshop Servant-Leadership
19.45 uur        Diner en gelegenheid tot netwerken                      
21.30 uur        Afsluiting 

De workshop bestaat uit de de volgende onderdelen:
- Kennis met betrekking tot (de essentie van) Servant-Leadership.
- Inzicht wat de essentie is en wat het voor jezelf en de organisatie kan betekenen.
- Een allereerste aanzet in hoe je invulling kunt geven aan Servant-Leadership.
- Goed leiderschap voor anderen begint bij het goed kunnen leiden van jezelf. Wat vind ik belangrijk in mijn leiderschap? En hoe kan ik de karakteristieken van Servant-Leadership eigen maken?

Locatie

COMM (voorheen Museum voor Communicatie) is dé plek waar je de invloed van communicatie ervaart. Iedereen van jong tot oud, gezinnen, professionals en bedrijven stappen bij COMM in de wereld van communicatie.
 We praten, appen, lachen, mailen en bellen de hele dag door zonder er bij stil te staan. Wat doet het met je? Hoe communiceerden mensen vroeger?

COMM is een inspirerende locatie voor een conferentie, vergadering, diner of (pers) conferentie. COMM ligt in het bruisende hart van Den Haag en biedt aantrekkelijke en moderne ruimtes voor 6 tot 800 personen. Het aanbod bestaat uit luxueuze vergaderruimtes, een webcaststudio, een van de grootste redacties in Europa en de monumentale theosofietempel.

Bekijk op de website wat COMM allemaal te bieden heeft.

COMM
COMM verg1

​Waarom inschrijven?

Als je deelneemt aan de workshop, ben je na afloop in staat toe te lichten wat Servant Leadership is en hoe je hierin een allereerste stap voor jezelf en jouw organisatie kunt zetten.

Ben je NVD-lid? Dan kun je je aanmelden via de 'schrijf je in' button boven aan de pagina. Houd je gebruikersgegevens bij de hand en kies één van de opties. Let op! De aanmelding sluit op dinsdag 15 januari 2019.

Directie- en managementondersteuners die lid willen worden van onze vereniging, zijn van harte welkom en kunnen zich als gast aanmelden via de 'schrijf je in' button boven aan deze pagina. Kies vervolgens voor 'registreren' en 'gast’. Als gast mag je maximaal twee bijeenkomsten bijwonen, daarna verwachten en hopen wij dat je lid wordt van onze vereniging. Besluit je tijdens een kennismakingsbijeenkomst lid te worden en teken je ter plaatse het inschrijfformulier? Dan ontvang je de eigen bijdrage van deze avond retour!

​Kosten en aanmelden

De eigen bijdrage bedraagt € 25,00 voor leden en begunstigers en € 30,00 voor gasten. Betaling kan uitsluitend per bank op IBAN NL15 ABNA 045.16.46.452 t.n.v. NVD regio Zuid-Holland, o.v.v. je naam en de datum van deze bijeenkomst. Na ontvangst van je betaling is je aanmelding pas definitief.
 
Bij afmelding na 15 januari en bij no-show zijn we genoodzaakt de eigen bijdrage in rekening te brengen. Dit geldt ook voor gasten.

​​Verhinderd?

Dan zien we je graag een volgende keer!
 

Sponsor Greenleaf Academy

Greenleaf Academy
For Servant-Leadership & Hostmanship
Crailoseweg 22
1272 EV Huizen
E: 
www.greenleafacademy.nl

Sponsor COMM Museum

COMM
Zeestraat 82
2518 AD Den Haag
E: 
T: 070 330 75 75 
​www.comm.nl