Dierbare collega's: apenstreken op de werkvloer.

Dierbare collega's: apenstreken op de werkvloer.

Sarah Mutsaers van Apemanagement verzorgt de lezing Dierbare collega’s. Sarah is dierkundig ingenieur en mededirecteur van Apemanagement.

We zijn te gast bij Apenheul, een park vol loslopende apen. Het park heeft in 2016 de verkiezing tot ‘Leukste uitje van Nederland’ gewonnen en is hiervoor ook in 2017 weer genomineerd. Niet zomaar een dierentuin dus!
 

Programma

17.30 uur        ontvangst deelnemers met pizza
18.40 uur        welkomstwoord door regiobestuurder Elise Bloem
18.45 uur        welkom door locatie met video
19.15 uur        lezing (zonder pauze)
20.30 uur        drankje met gelegenheid tot netwerken
21.00 uur        einde bijeenkomst 

Lezing

Sociaal oergedrag op de werkvloer: wat zijn de voordelen en wat kunnen we ermee?
 
Sarah legt het uit in een virtuele rondleiding waarbij ze ons laat kijken naar de apenstreken op de werkvloer. Het gedrag dat we daar dagelijks vertonen is namelijk vaak minder rationeel dan we denken. Het kletsen bij de koffieautomaat, het imponeren van de baas, complimentjes uitdelen, de behoefte aan een eigen werkplek en het schouderklopje zijn basale oergedragingen die we zien bij mensen en apen. Natuurlijk zijn de gedragingen die we bij gorilla’s zien uiterlijk anders, maar de bedoeling en functie zijn hetzelfde. Apen kunnen ons dus helpen ons eigen complexe sociale gedrag te ontcijferen en begrijpen.
 
De inzichten die we vanavond opdoen, nemen we mee naar onze eigen werkomgeving en helpen ons ons gedrag om ons heen te herkennen. En wie gedrag begrijpt, kan het effectiever beïnvloeden en beter samenwerken.

Bonobo's

Locatie

We verlaten de gewone wereld even en gaan naar een plek waar we echt in contact komen met elkaar…  Apenheul is veel meer dan een prachtig, groen dierenpark. Het vond zijn oorsprong al in 1971 en ze zijn inmiddels expert op het gebied van apen.
Apenheul Evenementen biedt bedrijven volop mogelijkheden in een inspirerende en natuurlijke omgeving, in het groenste podium van Nederland!
De duurzame vergader- en congreslocatie De St@art is van alle gemakken voorzien en beschikt over een Auditorium voor 300 personen.
De sfeervolle lodges van Kambizuri  laten een totaal andere wereld zien.
 

Gorilla's

Kosten en inschrijven

De inschrijving is gesloten.
Contactpersoon voor deze bijeenkomst is Elise Bloem.

Sponsoren

logo Apemanagement
Apenheul-logo